single
[9]
164224

Suzuki po tej sezoni uradno zapušča motoGP

Avtor: Blaž Magdič
13. 7. 2022, 20.17

Japonski Suzuki je danes sporočil, da se je z organizatorjem motociklističnega svetovnega prvenstva, podjetjem Dorna, dogovoril o predčasnem odhodu iz serije motoGP po koncu letošnje sezone. Suzuki je sicer pogodbo, ki jo je sklenil leta 2015, imel do leta 2026, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Že maja je japonsko moštvo sporočilo, da želi zaradi finančnih razlogov zapustiti motoGP.

“Motociklistične dirke so vedno bile izziv za tehnološke inovacije, vključno s trajnostjo in razvojem človeškega potenciala,” je dejal Suzukijev direktor in predsednik Toshihiro Suzuki.

“Ta odločitev pomeni, da bomo sprejeli nov izziv vzpostavitve novega poslovanja z motocikli s preusmeritvijo tehnoloških sprememb in ljudi, ki smo jih dobili skozi dirke motoGP, v raziskovanje drugih poti za trajnostno družbo,” je še dodal predsednik.

Suzuki je enkrat že zapustil serijo motoGP ob koncu sezone 2011, preden se je vrnil leta 2015. Od vrnitve v kraljevski razred je leta 2020 Španec Joan Mir osvojil naslov svetovnega prvaka, njegov rojak Alex Rins pa je končal tretji.

Posebej uspešno je bilo moštvo v sedemdesetih letih s številnimi naslovi v najmočnejši kategoriji, ko so slavili Britanec Barry Sheene, Italijana Marco Lucchinelli in Franco Uncini ter Američana Kevin Schwantz in Kenny Roberts ml.

V trenutni sezoni se po 11 od 20 dirk Mir nahaja na osmem mestu s 77 točkami, Rins pa je z dvema manj deveti. Po poročanju številnih medijev naj bi par v naslednji sezoni dirkal za Hondo.

 

Foto: EXPA/Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović: ”Maribor potrebuje izkušenega trenerja na visokem nivoju” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Vratar Hanse ob razporejanju soigralcev pozabil na žogo, napako izkoristil napadalec...Več

3

Zlata številka spet v pravih rokah (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več