single
[9]
158925

Suzuki napovedal odhod iz motoGP

Avtor: Urban Kolman
12. 5. 2022, 14.12

Japonski Suzuki je potrdil, da se po sezoni 2022 umika iz svetovnega prvenstva moto GP v motociklizmu. V izjavi za javnost je vodstvo ekipe kot vzrok za ta korak navedlo ekonomske razmere ta čas ter načrte o ukinitvi tekmovalnega programa. Ekipa je leta 2020 slavila naslov prvaka v kraljevem razredu motoGP, ko je zmagal Španec Joan Mir.

Tudi v tej sezoni Suzukiju ne kaže slabo, po šestih velikih nagradah je četrti Španec Alex Rins z 69 točkami, šesti Mir (56), z 89 točkami je na čelu Francoz Fabio Quartararo (Yamaha).

Lani je Suzuki sklenil novo pogodbo s firmo Dorna, lastnico pravic za motoGP, ki naj bi potekla konec leta 2026. Zaradi neizpolnjenih obvez tako Suzukiju grozi finančna kazen.

To ni prvič, da Suzuki zapušča to tekmovanje, že leta 2011 je bilo tako, tudi razlogi so bili podobni kot tokrat. Vrnil se je leta 2015. Posebej uspešno je bilo moštvo v sedemdesetih letih s številnimi naslovi v najmočnejši kategoriji, od Britanca Barryja Sheeneja, Italijanov Marca Lucchinellija in Franca Uncinija do Američanov Kevina Schwantza in Kennyja Robertsa Jr.

Vir: STA
Foto: EXPA/ Erwin Scheriau via Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Iz nebes v pekel; najprej branil kot Kahn, nato pa …...Več

2

Velikonja za ŠTV: V Gorici sem vodja ekipe in zadolžen za prenašanje znanja...Več

3

VIDEO: Velika drama na footgolf turnirju na Ptuju, na koncu zmaga Slovencu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več