single
[8]
136900

Šutejeva po zmagi v Švici v četrtek še v Lljubljani

Avtor: Blaž Magdič
15. 9. 2021, 15.48

Tina Šutej je na atletskem mitingu v Bellinzoni v Švici zmagala v skoku s palico in s 4,70 m za šest centimetrov zaostala za svojim slovenskim rekordom, ki ga je dosegla prejšnjo soboto v Ljubljani. V slovenski prestolnici bo nastopila še v četrtek, ko se bo na stadionu v Šiški končala letošnja slovenska mednarodna liga.

“Še ena super tekma je za mano. V dobri konkurenci sem zmagala in potrdila, da lahko stalno preskakujem višine 4,70 m. Tako je sedaj le še vprašanje časa, kdaj bom preskočila tudi 4,80 m. Tekma danes pa je bila nekoliko težja, ker z mano ni bilo trenerja Milana Kranjca. Zaradi službenih obveznosti ni mogel na pot, zato je njegovo vlogo prevzel moč oče. Svoje delo je odlično opravil, čeprav z njim nimam izkušenj,” je povedala slovenska rekorderka.

Danes jo čaka nova dolga pot z avtom v Slovenijo, že prejšnji teden pa se je po mitingu diamantne lig v Švici, kjer je bila tretja, več kot 800 km vozila v domovino.

Šutejeva je v tretjem skoku preskočila 4,70, na 4,78 m pa je bila trikrat neuspešna. Pred tem je 4,60 m zmogla v drugem, 4,50 in 4,35 m pa v prvih poskusih.

Druga je bila Marina Kipko iz Ukrajine (4,50 m), tretja Irina Žuk iz Belorusije (4,50 m), četrta pa nekdanja olimpijska zmagovalka Katerina Stefanidi (4,50 m).

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović: ”Maribor potrebuje izkušenega trenerja na visokem nivoju” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Vratar Hanse ob razporejanju soigralcev pozabil na žogo, napako izkoristil napadalec...Več

3

Zlata številka spet v pravih rokah (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več