single
[8]
136900

Šutejeva po zmagi v Švici v četrtek še v Lljubljani

Avtor: Blaž Magdič
15. 9. 2021, 15.48

Tina Šutej je na atletskem mitingu v Bellinzoni v Švici zmagala v skoku s palico in s 4,70 m za šest centimetrov zaostala za svojim slovenskim rekordom, ki ga je dosegla prejšnjo soboto v Ljubljani. V slovenski prestolnici bo nastopila še v četrtek, ko se bo na stadionu v Šiški končala letošnja slovenska mednarodna liga.

“Še ena super tekma je za mano. V dobri konkurenci sem zmagala in potrdila, da lahko stalno preskakujem višine 4,70 m. Tako je sedaj le še vprašanje časa, kdaj bom preskočila tudi 4,80 m. Tekma danes pa je bila nekoliko težja, ker z mano ni bilo trenerja Milana Kranjca. Zaradi službenih obveznosti ni mogel na pot, zato je njegovo vlogo prevzel moč oče. Svoje delo je odlično opravil, čeprav z njim nimam izkušenj,” je povedala slovenska rekorderka.

Danes jo čaka nova dolga pot z avtom v Slovenijo, že prejšnji teden pa se je po mitingu diamantne lig v Švici, kjer je bila tretja, več kot 800 km vozila v domovino.

Šutejeva je v tretjem skoku preskočila 4,70, na 4,78 m pa je bila trikrat neuspešna. Pred tem je 4,60 m zmogla v drugem, 4,50 in 4,35 m pa v prvih poskusih.

Druga je bila Marina Kipko iz Ukrajine (4,50 m), tretja Irina Žuk iz Belorusije (4,50 m), četrta pa nekdanja olimpijska zmagovalka Katerina Stefanidi (4,50 m).

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Blešči se od zlata! Šampion Verstappen predstavil svojo novo opremo (VIDEO)...Več

2

Smučar ali hokejist? Kako se je Blažič odločil za poklic košarkarja (video)...Več

3

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dobrodelni Memorial Milana Ščulca pripadel Kopru...Več

2

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

3

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več