single
[8]
150826

Šutejeva po rekordu: Še veliko je prostora za napredek

Avtor: Marko Premrl
20. 2. 2022, 09.00

Slovenska skakalka s palico Tina Šutej je na sobotnem mitingu v francoskem Clermont-Ferrandu dosegla nov državni rekord v dvoranah. Ta zdaj znaša 4,75 metra, dosežek je sinoči zadoščal za tretje mesto v močni ruski konkurenci. Zmagala je Anželika Sidorova pred Polino Knoroz.

Šutejeva je ta teden nastopila že na tretjem mitingu v Franciji. Na tekmovanju zvezd All Star Perche, ki ga prireja domači atletski zvezdnik te discipline Renaud Lavillenie, je prišla do najboljšega dosežka doslej v dvoranskih nastopih.

V drugem poskusu je preskočila 4,75 metra, kar je nov slovenski državni rekord v dvoranah. Za centimeter je izboljšala svoj dosežek s tega tekmovanja pred dvema letoma.

“Bila je super tekma. Zadovoljna sem, da mi je uspelo skočiti državni rekord. Skok pa definitivno ni bil idealen, tako da je še veliko prostora za napredek,” je dosežek za STA ocenila Šutejeva.

Slovenska rekorderka je sicer začela na 4,45 m in preskočila v drugem poskusu, potem je že v prvih poskusih preskočila letvico na 4,55 in 4,65 metra, na 4,75 pa je bila prvič neuspešna.

Po doseženem rekordu je imela nov izziv na 4,81 metra. Če bi preskočila to višino, bi dosegla tudi nov absolutni slovenski rekord, saj bi popravila svojo aktualno rekordno znamko pri 4,76 metra, a je nato na tej višini letvico trikrat podrla.

V boju za zmago sta ruski skakalki Knorozova in Sidorova preskočili 4,81 m, naslednjo višino 4,87 metra pa je Sidorova zmogla v tretjem poskusu, Knorozova pa ne, tako da je na koncu z najboljšim letošnjim izidom slavila prva.

Na startnem seznamu sedme izvedbe Lavienillovega tekmovanja je bila tudi Američanka Katie Nageotte, a zaradi poškodbe nato ni nastopila.

Ta teden je slovenska rekorderka že zmagala na mednarodnem dvoranskem mitingu v Val-de-Reuilu s 4,70 metra, v sredo pa v Lievinu končala kot četrta s 4,65 metra. Pred sobotnim rekordom pa je februarja zasedla še drugo mesto na mitingu v Ostravi s 4,61 metra, na troboju Slovenije, Srbije in Hrvaške v Zagrebu pa je zmagala s 4,67 metra.

V moški konkurenci je v Clermont-Ferrandu slavil Nizozemec Menno Vloon, ki je tekmovanje končal pri 5,87 m. Tako kot Sidorova, ki je po zmagi postavila letvico še na precej višji izziv (5,00 m), a ni bila uspešna, je tudi on poskušal še pri 6,00 metra, a prav tako neuspešno.

Razočaran pa je bil prireditelj tekmovanja Lavillenie, ki je končal že pri 5,71 m. Drugi je bil sicer Grk Emanuil Karalis (5,81 m).

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

2

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

3

Bundesliga: Pregled sezone 2021/22 (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več