single
[8]
118145

Šutejeva dosegla tretji izid sezone na svetu v skoku s palico

Avtor: Marko Premrl
3. 2. 2021, 21.49

Tina Šutej, članica celjskega Kladivarja, je na dvoranskem atletskem mitingu v Ostravi na Češkem, kjer je bila edina slovenska predstavnica, v skoku s palico preskočila 4,70 m, kar je le pet centimetrov manj od njenega absolutnega državnega rekorda in je sedaj tretja po izidih sezone na svetu.

Absolutni slovenski rekord, 4,75 m, je Šutejeva dosegla 5. julija 2020 v Ljubljani, v dvorani pa je največ skočila 4,74 m 23. februarja 2020 v francoskem Clermont Ferrandu.

Pred Šutejevo so na lestvici izidov sezone le aktualna dvoranska svetovna prvakinja Američanka Sandi Morris (4,81 m), srebrna na prejšnjih olimpijskih igrah in zadnjih dveh SP na prostem, in Rusinja Anželika Sidorova (4,80 m). Slednja je aktualna svetovna prvakinja iz Dohe 2019 in svetovna dvoranska podprvakinja ter bo v Torunu na Poljskem marca letos branila naslov evropske dvoranske prvakinje.

Druga v Ostravi je bila domačinka Romana Malačova (4,43), tretji pa Izraelka Naama Bernstein in druga Čehinja Amalie Švabikova (po 4,35 m).

Šutejeva je začela tekmovati praktično tedaj, ko so druge že končale ali se približevale svojim zaključkom tekmovanja. Na 4,20, 4,35, 4,43 in 4,50 m je bila uspešna v prvih skokih. Višini 4,56 in 4,61 m je izpustila, na 4,63 m pa je bila vnovič uspešna v prvem skoku.

Letvico je nato velela postaviti na 4,70 m in jo preskočila v drugem poskusu, ter nato na 4,76 m. Na tej višini je bila trikrat neuspešna.

To je bil drugi nastop 32-letne Ljubljančanke, 30. januarja je v Češči vasi pri Novem mestu zmagala s 4,51 metra in po nastopu povedala, da je njen cilj na dvoranskem EP na Poljskem medalja. To je sicer na tekmovališčih napovedala že v lanskem letu, ko je nizala vrhunske izide od zimske sezone naprej.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

2

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

3

Junak Interjevih navijačev pred Meazzo dobil čudovit grafit (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več

2

Tim Gajser: Najtežje pričakujem ponovno druženje z navijači...Več

3

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več