single
[3194]
227175

Šuler: “Maribor zapušča pet nogometašev, med njimi tudi Pihler in Mitrović”

Avtor: Klemen Verlič
30. 5. 2024, 14.58

Tudi v času kratkih, a zasluženih počitnic pisarne NK Maribora ne počivajo. Klub se je po besedah športnega direktorja Marka Šulerja že poslovil od petih nogometašev. Med njimi pa sta tudi dva, ki sta v zadnjih letih pri vijoličastih pustila velik pečat.

“Zadnjo sezono lahko razdelimo na dva dela. S ponesrečenim začetkom, neuspešnim uvodom, ko se je nabrala razlika, ki je bila pozneje težko ulovljiva. Imeli smo precej težav s poškodbami, predvsem nekaterih najpomembnejših igralcev, ki so se potem vrnili med sezono. Nato je sledila mariborska pomlad. Z odličnim zaključkom sezone, z Mariborom, kot ga poznamo in si ga želimo videti. Nastavki za naprej so spodbudni, zadeve gredo v pravo smer. Gledano v celoti je sezona brez lovorike neuspeh. Toda ob upoštevanju vseh okoliščin, ko je bilo treba vzporedno poskrbeti za tranzicijo, je najtežje obdobje s sestavljanjem ekipe za nami. Hrbtenico, jedro ekipe imamo. Način, kako delujemo na igrišču in kakšni želimo biti, je znan. To je osnova za v prihodnje, pot je spodbudna, zagotovo pa smo lahko še veliko boljši,” je za klubsko spletno stran pogovor začel športni direktor NK Maribor Marko Šuler, ki se je ozrl tudi v prihodnost.

“Ishaq Rafiu ni več član NK Maribor. Pogodba, ki je bila veljavna do 31. maja 2025, je prekinjena. Z igralci, ki se jim iztekajo pogodbe ob koncu letošnje sezone, ne bodo sklenjeni novi dogovori. Aleks Pihler, Nemanja Mitrović, Itsuki Urata in Marko Zalokar prav tako zapuščajo Ljudski vrt. Vsem se zahvaljujemo za prispevek, predvsem Pihlerju in Mitroviću, ki sta bila z nami kar nekaj nekaj časa ter vmes prestala zahtevno obdobje. Še posebej Pihler, ki je pustil globoko sled. Vsi gredo na novo pot, želim jim vso srečo ob naslednjih izzivih. Obstaja pa možnost še za kakšen odhod. Z igralci, ki so imeli v prejšnji sezoni manjšo minutažo, smo se že in se še bomo pogovorili o nadaljnjem statusu,” je o prvih poletnih kadrovskih potezah spregovoril Marko Šuler.

“Predvidoma štiri ali pet igralcev bomo dodali ekipi, ki že zdaj zelo dobro deluje na igrišču. Šest igralcev v idealni enajsterici sezone je vendarle dokaz, da imamo dobro izhodišče in da smo postavili uspešne temelje. Da bomo tudi v novi sezoni videli Maribor, kot smo ga spremljali v zadnjih mesecih. Verjamem, da bomo že na ponovnem zboru moštvu pozdravili tri novince. Potem sledijo še določeni posegi in verjamem, da bomo do 17. junija, ko bo sledil odhod na priprave v Moravske Toplice, imeli skoraj v celoti sestavljeno ekipo, ki bo šla v napad na dvojno krono. Ob tem pa skušala priti najmanj do play-offa enega ali drugega evropskega tekmovanja,” pa je o naslednjih potezah kluba dejal Šuler.

Maribor bo tudi v prihodnje vodil Ante Šimundža, ki je prejel nagrado na najboljšega trenerja Prve lige Telemach. Prvi trening pa bo po kratkih počitnicah z moštvom opravil 10. junija.“Veseli spoznanje, da imamo ob šestih igralcih med naj 11 tudi najboljšega trenerja lige. Lahko imaš najboljši avto, a voznik je tisti, ki na koncu iz njega izvleče maksimum. Ante je tisti, ki je največ z igralci. Njegova roka je najbolj vplivna, rokopis najbolj viden. En segment je iskanje igralcev, ki morajo razumeti DNK Maribora in nosijo breme na igrišču. V našem primeru je treba upoštevati tudi posebno okolje, ki ga Ante zelo dobro pozna in ve na kakšen način se je v preteklosti prihajalo do uspehov. Trener ima velik vpliv, pomembno vlogo. Ko se vse skupaj sestavi v mozaik, je podoba na igrišču takšna, kot je bila v zaključnem delu prvenstva,” je zaključil nekdanji reprezentančni branilec.

Foto: Sportida.com
Vir: NK Maribor

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več