single
[38]
125267

ŠTV: Litija in Dobovec v boj za pokalno krono

Avtor: Blaž Magdič
8. 5. 2021, 10.03

Ekipi Litije in Dobovca sta finalista futsalskega pokala Term Olimia. Litijani so na zaključnem turnirju v Podčetrtku v prvem polfinalu premagali Hišo daril Ptuj s 3:2 (1:1), branilec naslova Dobovec pa je bil z 9:4 (7:2) boljši od Oplasta Kobarida.

V prvem polfinalu je Thomas Pihler je v sedmi minuti Ptujčane popeljal v vodstvo, tri minute pozneje pa je Jonh Lennon izid izenačil na 1:1. V 24. minuti so igralci s Ptuja znova vodili, ko se je med strelce vpisal Borut Ručna, toda Lennon je znova izničil prednost, ko je zadel še v 28. minuti. Odločilni zadetek pa je v 35. minuti dosegel Tine Šturm.

V drugem polfinalu so bili v veliki vlogi favorita Dobovčani, povedli so že v tretji minuti prek Žige Čeha, prednost pa podvojili v isti minuti prek Luke Perića. Že na 3:0 je v peti minuti s šestmetrovke povišal Čeh, Perić pa je le nekaj sekund zatem zadel že za 4:0.

Nejc Kovačič je v osmi minuti zmanjšal za ostanek Oplasta, toda Teo Turk je le nekaj trenutkov pozneje spet povečal prednost Dobovca. Rok Mordej je v deseti minuti zadel že za 6:1, festival golov je nadaljeval Jure Uršič minuto pozneje za 6:2, v 15. minuti pa je bilo že 7:2 po novem golu Mordeja.

V 32. minuti je Perić dosegel še svoj tretji gol na tekmi za 8:2, Uršič pa je v 37. minuti zmanjšal zaostanek na 3:8. Toda v isti minuti je Blaž Gorinšek dosegel nov gol za Dobovec in izid 9:3. Končni izid je v 40. minuti postavil Kovačič.

Neposredni prenos finalnega obračuna si boste lahko od 18.55 dalje ogledali na Šport TV 2. Vabljeni v našo družbo!

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več