KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[15]
188501

Štuhčeva vpisala rekordni 18. naslov državne prvakinje

Avtor: Kenny Jan
30. 3. 2023, 11.21

Ilka Štuhec nadaljuje z odličnimi predstavami tudi po koncu sezone mednarodnih tekmovanj na najvišji ravni. Mariborčanka je po smuku danes na avstrijski strani Pece zmagala še na tekmovanju alpskih smučark v superveleslalomu. Tekma je štela za slovensko državno prvenstvo. Štuhec je vpisala rekordni 18. naslov državne prvakinje Slovenije.

To je bil za 32-letno slovensko šampionko šesti naslov slovenske prvakinje v superveleslalomu, prvi po letu 2015. Jure Košir je na DP osvojil 13 naslovov, Rok Perko 10, po devet jih imajo Tina Maze, Ana Drev in Štefan Hadalin.

Štuhec, ki je v smuku sezono svetovnega pokala končala z dvema zmagama kot druga najboljša smukačica, se je veselila svoje prve superveleslalomske zmage v več kot štirih letih.

Pred današnjo zmago na Peci je Štuhec konkurenco na tekmi v superveleslalomu nazadnje premagala 19. decembra 2018 na tekmi svetovnega pokala v Val Gardeni. Takrat v Italiji je tako kot tokrat na Koroškem najprej zmagala na smuku in nato na superveleslalomu.

Štuhec je na današnji tekmi slavila s prednostjo 60 stotink sekunde pred Poljakinjo Maryno Gasienico-Daniel ter 1,22 stotink sekunde pred Avstrijko Leo Lipburger.

V razvrstitvi državnega prvenstva pa sta drugo in tretje mesto osvojili Nika Tomšič in Neja Dvornik. Tomšič, ki je bila na tekmi sedma, je za Štuhec zaostala 2,40 sekunde, zaostanek devetouvrščene Dvornik pa je znašal 2,82 sekunde.

Avstrijec Otmar Striedinger je zmagovalec moškega superveleslaloma na Peci. Predstavnik domače vrste Martin Čater je bil drugi, z zaostankom 47 stotink sekunde, tretje mesto je osvojil Italijan Pietro Zazzi (+0,68).

Čater je osvojil naslov državnega prvaka v razvrstitvi slovenskega prvenstva v superveleslalomu. Rok Ažnoh (+0,96), ki je bil danes peti na tekmi, je v razvrstitvi DP prišel do drugega mesta, Klemen Kosi, osmi na tekmi (+1,18), pa je v razvrstitvi slovenskega prvenstva osvojil tretje mesto.

Miha Hrobat, ki si je skupaj s Čatrom v sredo razdelil naslov državnega prvaka v smuku med člani, je bil v konkurenci tekme 14. (+1,81) ter četrti v razvrstitvi DP.

Čater je prišel do svojega devetega naslova državnega prvaka, petega v superveleslalomu.

V ženski konkurenci je danes tekmovalo 35 tekmovalk, v moški pa 79 tekmovalcev.

Na Peci bodo v okviru DP v petek izpeljali še tekmovanje v alpski kombinaciji. V nedeljo pa bodo na Mariborskem Pohorju izpeljali slaloma.

Gre za prestavljena slaloma, ki bi morala biti prejšnjo soboto v Kranjski Gori. Veleslalomska naslova sta osvojila Neja Dvornik med članicami in Žan Kranjec med člani.

Vir: STA
Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Urugvaj izkoristil uvodno zaspanost Slovencev, ki so na koncu izvlekli remi...Več

2

VIDEO: Mačkovšek s torpedi potopil ladjo Veszprema...Več

3

VIDEO: Grški vratar z zadetkom končal upe Italije...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Težave za Slovenijo: Oblak izpušča srečanji proti Finski in Danski...Več

2

Sobotno popoldne za večnost...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več