pismo ikona
šport TV 1 logo
00:30
Finale: Finska - Kanada IIHF SP elitne divizije 2019
šport TV 2 logo
01:00
Atalanta - Sassuolo Serie A
šport TV 3 logo
00:30
Inter - Empoli Serie A

Štuhčeva padla na smuku v Crans Montani, kot kaže brez hujših posledic

Avtor: Marko Premrl
23. 2. 2019, 12.20

Slovenska smučarska šampionka Ilka Štuheč je na smuku svetovnega pokala v Crans Montani padla in z visoko hitrostjo zletela v zaščitno mrežo, a na srečo se je - vsaj glede na videno - vse skupaj končalo brez resnejših posledic. Štuhčeva naj bi se sicer odpravila na preglede v bolnišnico.

Štuhčeva, ki se je to zimo udarno vrnila v belo karavano po resni poškodbi kolena, se je prva med vsemi lotila proge Mont Lachaux. V enega od zavojev v sredinskem delu proge je po skoku pristala na napačni liniji in pri reševanju položaja izgubila ravnotežje ter padla.

Z veliko hitrostjo je Mariborčanka nato pristala v zaščitnih mrežah, a je po krajšem času sama vstala in nato tudi odsmučala do ciljne arene, kjer je z nasmeškom pozdravila gledalce.

Čeprav je sprva kazalo, da pri padcu ni utrpela poškodb, je Štuhčeva kasneje odšla v bolnišnico na preglede, saj naj bi čutila bolečine v kolenu, informacije avstrijske radiotelevizije ÖRF povzema 24ur.com.

Z odstopom se bo Štuhčeva še bolj oddaljila od prvega mesta v skupnem seštevku smuka. Pred današnjo tekmo je bila na tretjem mestu skupne razvrstitve v kraljevski disciplini z 23 točkami zaostanka za vodilno Avstrijko Nicole Schmidhofer.

Schmidhoferjeva je po 21. tekmovalkah na tretjem mestu, vodi Italijanka Sofia Goggia, ki je v cilj prismučala s skoraj pol sekunde prednosti pred domačinko Joano Haehlen.

Tekma poteka izredno počasi, saj so imeli organizatorji veliko težav s sistemom za merjenje čas, ki so jih po menjavi fotocelic na ciljni črti vendarle rešili. Hud padec pa je doživela tudi Francozinja Tiffany Gauthier, ki so jo morali s helikopterjem odpeljati v bolnišnico.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Manchester City: kralj Anglije, a brez evropske krone...Več

2

Nejc Mravlja: “Zavesa, dol!” (blog)...Več

3

PAOK: »Zbogom, Atene!«...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Družinska naveza Gajser, Nejcu zdaj zaupajo tudi Japonci...Več

2

Ronaldo kapetanu Rome: Premajhen si, da bi lahko govoril (VIDEO)...Več

3

Srhljivi prizor Gajserjevega padca, ki bi se lahko končal zelo hudo (VIDEO)...Več