KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[3137,2]
187495

Strateg Freiburga: “Mainz nas bo napadel, kot da jutri ne obstaja!”

Avtor: Rene Vidmar
19. 3. 2023, 15.31

Nogometaše Freiburga po četrtkovem izpadu proti Juventusu v osmini finala evropske lige že v nedeljo čaka nov zahteven obračun v domačem prvenstvu. Trenutno petouvrščeni klub nemškega prvenstva namreč odhaja na gostovanje k Mainzu. Srečanje si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali samo na Šport TV.

“V nedeljo nas bodo napadli, kot da jutri ne obstaja. Želeli bodo izkoristiti našo utrujenost, zato bodo igrali na polno,” je pred srečanjem s “karnevalskim klubom” poudarjal glavni strateg Freiburga Christian Streich.

“Nujno moramo zbrati moč in se jim zoperstaviti. Če bomo dali vse od sebe in nas bodo še vseeno premagali, potem si ne bomo očitali ničesar,” obračun kar nekoliko pesimistično pričakuje dolgoletni strateg schwarzwaldskega kluba.

Sedeminpetdesetletnik sicer ostaja previden ne-le zaradi utrujenosti moštva po napornem ritmu tekem v evropski ligi in Bundesligi temveč tudi zaradi dobre forme “karnevalskega kluba” na domači Mewa Areni. Mainz je namreč pred domačimi privrženci slavil na zadnjih štirih tekmah. To pomeni, da so varovanci Boja Svenssona tudi na bundesligaški lestvici še kar visoko. Mainz namreč s 36 točkami zaseda osmo mesto in je tako še kako v igri za mesti, ki vodijo v Evropo.

“Pri Freiburgu so lahko ponosni glede na prikazano proti Juventusu. Skozi celotno sezono so navajeni napornega ritma. Med tekmami v evropski ligi in Bundesligi so vselej imeli zgolj tri dni premora. Kljub temu jim še vedno gre izvrstno,” pa je pred srečanjem poudaril danski trener Mainza.

Mainz – Freiburg, v nedeljo od 19.25 na Šport TV2!

Foto: Simon Hofmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Jeseničani gladko v finale alpske lige...Več

2

Murić po zadnji tekmi v EuroCupu: ”Težko rečem, kaj vse je bilo narobe, postalo je že smešno!” (VIDEO)...Več

3

Obetavni hrvaški organizator Cedevite Olimpije o vzornikih: “Odkar spremljam NBA je to Luka Dončić, tak košarkar se rodi enkrat na milijon let! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nekdanji dragulj Bayerna se spominja Der Klassikerja: ”Ljudje so samo zaradi te tekme kupovali sezonske vstopnice”...Več

2

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

3

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več