pismo ikona
šport TV 1 logo
šport TV 2 logo
00:15
Rally Magazin, 12. oddaja WRC
šport TV 3 logo
00:00
Vrhunci 38. kola Serie A

Stota izvedba dirke po Kataloniji prihodnje leto

Avtor: Blaž Magdič
27. 4. 2020, 15.08

Stota izvedba kolesarske dirke po Kataloniji, ki bi morala potekati letos med 23. in 29. marcem, a je bila zaradi pandemije novega koronavirusa prvotno prestavljena, bo zdaj na sporedu prihodnje leto. Novi datum jubilejne dirke je od 22. do 28. marca, so sporočili organizatorji.

“Stota izvedba kolesarske dirke po Kataloniji bo potekala zadnji teden marca 2021. Po tem, ko smo preučili kolesarski koledar za letošnje leto, ki ga je močno preoblikovala pandemija novega koronavirusa, smo smo se odločili, da dirke letos ne bo. Cilj je, da dirko izpeljemo leta 2021,” so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji.

Direktor dirke Ruben Paris je zapisal, da je trenutno glavna prioriteta boj proti sars-cov-2 in njegovi nadaljnji širitvi.

“Moramo ostati pozitivni. Prepričani smo, da se bo čakanje obrestovalo. Čeprav dirke letos ne bo, bo drugo leto še vedno šlo za stoto izvedbo. To je za nas poseben mejnik, ki sta ga, če pogledamo večetapne dirke, presegli le dirki po Franciji in Italiji,” je še dodal Paris.

Dirka po Kataloniji je bila prvič leta 1911, od leta 1939, ko se je končala španska državljanska vojna, pa je dirka potekala nepretrgoma vsako leto.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Zlatan najprej “zamočil”, nato razparal mrežo Cagliarija...Več

2

VIDEO: Pot Iličića od neprepričljivega Palerma do dominantne Atalante...Več

3

VIDEO: PSG po enajstmetrovkah do domače trojne krone...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Posterji Iličića preplavili Bergamo...Več

2

Bomba iz Anglije: Ronaldo se je dogovoril z Newcastlom!...Več

3

Tri tedne pred nadaljevanjem MXGP sezone Gajser trenira na vso moč (VIDEO)...Več