pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Cagliari - Lazio Serie A
šport TV 2 logo
01:15
Amiens - Montpellier Ligue 1
šport TV 3 logo
01:00
Bordeaux - PSG Ligue 1

Stota izvedba dirke po Kataloniji prihodnje leto

Avtor: Blaž Magdič
27. 4. 2020, 15.08

Stota izvedba kolesarske dirke po Kataloniji, ki bi morala potekati letos med 23. in 29. marcem, a je bila zaradi pandemije novega koronavirusa prvotno prestavljena, bo zdaj na sporedu prihodnje leto. Novi datum jubilejne dirke je od 22. do 28. marca, so sporočili organizatorji.

“Stota izvedba kolesarske dirke po Kataloniji bo potekala zadnji teden marca 2021. Po tem, ko smo preučili kolesarski koledar za letošnje leto, ki ga je močno preoblikovala pandemija novega koronavirusa, smo smo se odločili, da dirke letos ne bo. Cilj je, da dirko izpeljemo leta 2021,” so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji.

Direktor dirke Ruben Paris je zapisal, da je trenutno glavna prioriteta boj proti sars-cov-2 in njegovi nadaljnji širitvi.

“Moramo ostati pozitivni. Prepričani smo, da se bo čakanje obrestovalo. Čeprav dirke letos ne bo, bo drugo leto še vedno šlo za stoto izvedbo. To je za nas poseben mejnik, ki sta ga, če pogledamo večetapne dirke, presegli le dirki po Franciji in Italiji,” je še dodal Paris.

Dirka po Kataloniji je bila prvič leta 1911, od leta 1939, ko se je končala španska državljanska vojna, pa je dirka potekala nepretrgoma vsako leto.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več