single
[2]
143056

Številne preiskave davčnih utaj v svetu portugalskega nogometa

Avtor: Blaž Magdič
24. 11. 2021, 16.53

Portugalsko pravosodje je danes sporočilo, da je odprlo številne preiskave nogometnih klubov v zvezi z utajo davkov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

S pomočjo 40 davčnih inšpektorjev in 50 žandarjev so oblasti v sredo izvedle okoli dvajset preiskav v prostorih klubov, podjetjih, s katerimi klubi sodelujejo, ter odvetniških pisarnah, je sporočilo portugalsko državno tožilstvo.

Gre za “sum sklepanja dogovorov med nogometnimi klubi in zastopniki, namen katerih je prikrivanje prihodkov davčnim organom”, še dodaja tožilstvo.

Zneski prevar so ocenjeni na okoli 15 milijonov evrov in se nanašajo na profesionalne nogometaše. Imen niso razkrili. Po poročanju portugalskih medijev se nepravilnosti očitajo predvsem Bragi in Vitorii iz Guimaraesa, na novinarska vprašanja pa se iz klubov niso odzvali.

Preiskave so posledica analize podatkov, zaseženih marca 2020 med “operacijo offisde”, preiskavo, ki se od leta 2015 ukvarja z davčnimi utajami, piše AFP.

V ponedeljek so denimo opravili racijo tudi v prostorih nogometnega kluba Porto zaradi suma davčne utaje, ki vključuje plačila provizij pri prestopih igralcev v skupni vrednosti več kot 20 milijonov evrov.

 

Foto: EXPA/Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Omić: Vrnil sem se v najlepšo dvorano (VIDEO)...Več

2

Neverjetna trojna obramba vratarja Regensburga! (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Sporna enajstmetrovka za zmago Bayerna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Šimundža: Nisem nezamenljiv, v stilu mariborske šole si sam nalagam pritisk...Več

2

VIDEO: Šport TV, Olimpija in Mura v akciji “30 sekund ti lahko reši življenje”...Več

3

NAPOVED TEDNA: Začetek na ledu, konec v Celju...Več