single
[38]
139871

Stevens najboljši na svetovnem pokalu v Dohi

Avtor: Klemen Verlič
22. 10. 2021, 20.37

Plavalec kranjskega Triglava Peter John Stevens je drugič v sezoni zmagal v svetovnem pokalu. V Dohi si je z najboljšimi izidom sezone 26,10 sekunde na 50 m prsno razdelil zmago z Nizozemcem Arnom Kammingo. Tretje mesto je s 26,16 osvojil Nemec Fabian Schwingenschlögl.

“Arno je imel prav danes 26. rojstni dan in zmago bi mu moral skoraj podariti, a se je tako za oba razšlo na najlepši možen način,” je po zmagi na pol v šali za STA povedal Stevens.

Nato je vendarle bolj resno ocenil predzadnjo predstavo pred novembrskim evropskim prvenstvom v 25-metrskih bazenih v Kazanu: “Gre tako, kot sem si želel. Iz tekme v tekmo dvigujem formo in stopnjujem izid. Danes sem do zmage prišel v končnici, ko sem odlično prišel v cilj. Še malenkost več sem si želel na 100 m prsno, kjer pa pravi napredek še manjka, izidi, ki jih dosegam, pa so zelo konstantni.”

Kot pravi Stevens, iz Dohe neposredno potuje v Tatarstan na zadnjo tekmo svetovnega pokala in tam bo nato počakal tudi evropsko prvenstvo. “Zdaj bo pomembno, da ohranim stik z vodo in pravilno tempiram formo. S težkimi treningi bom zdaj tukaj zaključil.”

Zelo dobro je nastopila tudi mariborska olimpijka Katja Fain, ki je drugič v dveh dneh pristala na stopničkah. Na 200 m prosto je dosegla soliden izid 1:54,51 in prehitela jo je le Avstralka Madison Wilson z 1:53,54. Tretja je bila z velikim zaostankom Nemka Annika Brühl.

V soboto bo slovenske nastope v Dohi sklenila Fainova, ki je prijavljena za nastopa na 200 m mešano in 800 m prosto.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Omić: Vrnil sem se v najlepšo dvorano (VIDEO)...Več

2

Neverjetna trojna obramba vratarja Regensburga! (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Sporna enajstmetrovka za zmago Bayerna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Šimundža: Nisem nezamenljiv, v stilu mariborske šole si sam nalagam pritisk...Več

2

VIDEO: Šport TV, Olimpija in Mura v akciji “30 sekund ti lahko reši življenje”...Več

3

NAPOVED TEDNA: Začetek na ledu, konec v Celju...Več