single
[6]
132786

Štern zamenjal italijanskega delodajalca

Avtor: Marko Premrl
17. 7. 2021, 08.18

Slovenski odbojkarski reprezentant Tonček Štern bo tudi v prihodnji sezoni igral v Italiji, a se iz Kioene Padove seli k Gas Sales Bluenergy Piacenza. Za 25-letnega korektorja, ki v zadnjih letih navdušuje s svojimi predstavami, bo to četrta sezona v elitni serie A.

“Zelo smo veseli, da smo v klub pripeljali Tončka Šterna, ki italijansko prvenstvo že dobro pozna, v lanski sezoni pa nas je navduševal z igro na izjemno visoki ravni. O tem govorijo tudi številke, bil je eden najbolj prodornih odbojkarjev lige. Je igralec, ki ga odlikuje izjemna telesna moč, in prepričana sem, da bo za našo ekipo velika okrepitev,” je ob podpisu pogodbe za klubsko spletno stran dejala predsednica Piacenze, Elisabetta Curti. Reprezentančni korektor je lani dosegel več kot petsto točk.

Štern pa je ob prestopu povedal: “Zelo sem vesel, da bom igral za Piacenzo in se že zelo veselim prihodnje sezone. Gre za ambiciozen klub, v katerem ljudje delujejo z veliko predanostjo in ki iz leta v leto raste. Ekipa je sestavljena iz zelo kakovostnih igralcev in mislim, da smo lahko zelo uspešni. V Piacenzo bom prišel takoj po zaključku evropskega prvenstva in veselim se srečanja s soigralci, strokovnim štabom in vodstvom kluba ter seveda z navijači. Videl sem, kako zelo podpirajo klub in ekipo, kar nam bo na tekmah zelo veliko pomenilo.”

Evropsko prvenstvo, na katerem bo slovenska izbrana vrsta branila srebrno odličje, bo potekalo septembra na Poljskem, Češkem, Finskem in v Estoniji.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Livaja uprizoril pravo mojstrovino – vratarja premagal iz mrtvega kota!...Več

2

VIDEO: Popravilo sklopke za ekspresno vrnitev Gajserja na progo...Več

3

Bratski dvoboj na derbiju drugega kola PLT (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Skoraj neverjetno: Luka Dončić na naslovnici igre NBA 2K22!...Več

2

VIDEO: VAR prihaja v Prvo ligo Telemach...Več

3

Pestro poletje na ŠPORT TV...Več