single
[2]
209367

Starejši brat je prvi zvezdnik Reala, mlajši na seznamu želja Tottenhama in Dortmunda

Avtor: Urban Kolman
20. 11. 2023, 17.36

Jude Bellingham je po rekordnem prestopu v Real Madrid presenetil tudi največje nogometne strokovnjake. Mladi Anglež je postal neizpodbitni prvi zvezdnik belega baleta. Na enajstih ligaških nastopih je dosegel 10 golov in dve asistenci. V Angliji v zadnjem času vse več klubov pozornost preusmerja na njegovega mlajšega brata.

Jobe Bellingham se je tako kot Jude kalil v šoli Birmingham Cityja in po dveh letih v članski zasedbi je pri sedemnajstih letih pred letošnjo sezono prestopil v angleškega drugoligaša Sunderland. Letos redno začenja srečanja v angleškem Championshipu in pri osemnajstih je že eden izmed boljših posameznikov črnih mačk. Je tudi redni član angleške reprezentance U19.

Njegove odlične prestave v vezni liniji so zato že privabile pozornost nekaterih velikanov. Že dalj časa mlajšega Bellinghama spremlja londonski Tottenham. Zanj so se Londončani zanimali še, ko je bil pri Birminghamu, a na koncu se je pridružil Sunderlandu. Prav tako je osemnajstletnik na seznamu želja Borussie Dortmund, kjer je do letošnje sezone igral njegov starejši brat.

Mladi angleški reprezentant bo do konca letošnje sezone ostal na angleškem severu, saj se bo Sunderland ponovno boril za vrnitev v Premier ligo. Če jim bo to uspelo, se bodo možnosti, da obdržijo vezista povečale.

Foto: Malcolm Mackenzie PSI-18381-0010 via Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Podoživite večer v Stožicah, ko se je Slovenija po 24 letih znova uvrstila na Euro...Več

2

Apatič: “Maribor je že proti Muri razmišljal o Olimpiji” (VIDEO)...Več

3

Dvajsetletni vratar junak v Hali Tivoli: “Odlično se razumemo in to se vidi na ledu” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več

3

Danska premagala nerazpoložene Slovence in potrdila uvrstitev na EP (VIDEO)...Več