pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Cagliari - Lazio Serie A
šport TV 2 logo
01:15
Amiens - Montpellier Ligue 1
šport TV 3 logo
01:00
Bordeaux - PSG Ligue 1

Stanković provocira Juventine: Tudi z velikimi vložki ni prišla “tripleta”

Avtor: Blaž Magdič
6. 4. 2020, 15.22

Čar vrhunskega nogometa so kakopak atraktivni dvoboji, zadetki, preigravanja in akcije. Toda v končni fazi se vsa moštva borijo za lovorike, ki klubom na dolgi rok prinašajo ugled in veličino, vse bolj pa tudi finančno stabilnost.

Aktualna sezona se je zaradi pandemije koronavirusa v nekaj tednih obrnila povsem na glavo, niti glavni akterji ne vedo, kdaj in na kakšen način jih čaka nadaljevanje tekmovalnega leta.

Širom Evrope je še vedno odprt boj za mnoge lovorike, tudi najbolj prestižno v elitni ligi prvakov. Nacionalna prvenstva v Španiji, Nemčiji in predvsem Italiji pa so razburljiva kot že dolgo ne. Pri naših zahodnih sosedih se je oblikoval troboj za Scudetto, pretendenti pa Juventus, Lazio in Inter.

Prav pri Nerazzurrih so v zadnjih letih najbolj pogrešali boj za lovorike, najbolj vneti pristaši milanskega kolektiva seveda ne bodo pozabili edinstvenega leta 2010, ko je Inter osvojil zgodovinsko tripleto (državni naslov, pokalni naslov, liga prvakov).

Del takratne zasedbe je bil tudi legendarni Srb Dejan Stanković, ki se je v pogovoru za Sky Sport Italio vrnil v preteklost: “Tista ekipa Interja je brez dvoma spisala zgodovino. Največja zahvala gre Massimu Morattiju in njegovi družini, ki nam je omogočila neponovljivo leto. Jose Mourinho je bil ključen faktor, njegove izbire igralcev, sistema in karakteristik so odločile veliko tekem.”

“Želeli smo osvojiti vsa možna tekmovanja, Inter si ne sme privoščiti usmeritve v zgolj določene lovorike. Šele čez čas smo ugotovili, da nam je resnično uspelo nekaj fenomenalnega. Poglejte, celo dominantni Juventus še ni uspel ponoviti uspeha, čeprav so od takrat vlagali ogromne vsote denarja,” je malce provokativno zaključil “Deki”, ki je od 21. decembra lani glavni trener Crvene zvezde.

 

Foto: Guliver/Getty Images

 

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več