single
[1175]
163248

Sredozemske igre: Bujakova Sloveniji privozila peto medaljo

Avtor: Rene Vidmar
30. 6. 2022, 20.11

Poljakinja Eugenia Bujak je na sredozemskih igrah v Oranu v Alžiriji osvojila peto slovensko odličje za Slovenijo na tekmovanju. Kolesarka, ki od leta 2018 nastopa za Slovenijo, je bila srebrna v kronometru.

Bujakova je nastopila s pomembnim delom kolesa, ki ji ga je pred časom dal Tadej Pogačar, najboljši kolesar sveta v zadnjem obdobju.

“Pred dvema letoma sem dobila prestavo na SP v Imoli, kjer sem bila kar dobra, končala sem na 13. mestu. Tam sem nastopila s prestavami Tadeja Pogačarja. Pustil mi je in dejal, da mi bodo mogoče še kdaj prišle prav,” je povedala Bujakova po uspešnem nastopu v Alžiriji.

Po prihodu v cilj je dolgo čakala na rezultate. “Ko sem šla mimo oglasne deske, mi je ena izmed deklet čestitala in takrat sem se zavedla, da mogoče pa bo vendarle medalja. Čakala sem še nekaj minut, da sem dobila tudi uradno potrditev ter se veselila uspeha.”

Pred dirko in med njo se je zelo dobro počutila. “Imela sem malo težav z želodcem včeraj in nekaj še ponoči. Potem pa je steklo, na progi mi je šlo zelo dobro in sem si zelo želela, da bi z ekipo osvojila medaljo. Sem zelo vesela, da mi je uspelo. Vodja ekipe in trener Gorazd Penko mi je zelo dobro svetoval med dirko, le menjati sem morala prestave, ko mi je rekel. Za to odličje je zaslužen tako on kot tudi naši mehaniki, trenerji, fizioterapevti.”

Dvaintridesetletnica zadnji leti nastopa za ekipo Ale BTC Ljubljana. Izpostavila, da je odličja še bolj vesela, saj je za njo težko leto zaradi zdravstvenih težav. “Dolgo nisem vedela, kar se dogaja z mano, potem pa so zdravniki ugotovili, da mi ščitnica dela prepočasi. Od polovice aprila imam hormonske terapije in vsak teden je boljše.”

V Slovensko je leta 2018 prestopila iz Poljske, ker je imela v slednji težave. “Grdo so govorili o meni in bila sem le za delo v ekipi, niso me cenili. Ampak ne bi rada govorila le grde stvari, Poljska mi je veliko dala.”

Penko jo je videl na SP v Firencah. “Kmalu nato sem prešla v slovensko ekipo. Sama sem si želela spremembe. Ko so stopili v stik z mano, sem postala Slovenka. Zavedam se, da še ne govori povsem pravilno vsega v slovenskem jeziku, se pa trudim in učim, da bi. Mi je bilo lažje, ker je veliko besed podobnih poljskim,” je povedala kolesarka, ki prihaja iz kraja Sosnowiec blizu Katovic in Krakova na jugu Poljske.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več