KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[3]
182725

Srečo bo Cedeviti Olimpiji s stropa Stožic prinašal upokojeni dres Dušana Hauptmana (VIDEO)

Avtor: Kenny Jan
30. 1. 2023, 09.20

V nedeljo so v ljubljanskih Stožicah na tekmi Cedevite Olimpije ob polčasu priredili slovesnost, na kateri je 5000 gledalcev spremljalo upokojitev dresa legendarnega košarkarja Dušana Hauptmana. Med odmorom so pod strop dvorane Stožice obesili dres s številko 10 dolgoletnega kapetana, ki je bil član ljubljanskega kluba od leta 1982 do 1998.

Hauptman je skoraj celotno kariero preživel v dresu ljubljanske Olimpije. V slovensko prestolnico se je iz Celja preselil leta 1982 in tam ostal 16 sezon. Kot igralec in trener je z ljubljanskim klubom osvojil sedem naslovov slovenskega državnega prvaka in šest pokalnega zmagovalca, bil pa je tudi eden ključnih igralcev ob največjem uspehu kluba v zgodovini, naslova v evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev 1994.

“Ob omembi imena Dušan Hauptman vsak najprej pomisli na popoln met, ki je vrsto let rešetal mrežice tekmecev ljubljanskih košarkarjev. Naslednja misel je zagotovo majica pod dresom, ki jo je Hauptman zaradi prepovedi sčasoma moral prenehati nositi, a mu je vsa ta leta prinašala srečo,” so ob napovedani upokojitvi zapisali na spletni strani Cedevite Olimpije.

Slovesnost na sredini igrišča, ki so jo popestrili tudi člani navijaške skupine Green Dragons; ti zdaj ne hodijo več na košarkarske tekme, a so naredili izjemo, je bila vrhunec popoldneva v Stožicah. Hauptmanov dres so dvignili ob bok številki 13 Iva Daneua in številki 12 Marka Milića.

VIDEO: Izjava Dušana Hauptmana za Šport TV

Video is not available for your country.

“Vesel sem, da je prišlo toliko nekdanjih soigralcev, Green Dragons, prijatelji, družina … Vsi moji so na tej tekmi in to je tisto … Ne znam povedati, kako veliko mi to pomeni,” je povedal Hauptman.

“Dolga leta sem bil profesionalni košarkar, 16 let v Olimpiji, tako rekoč polovico svoje delovne kariere sem preživel pri Olimpiji. Vesel sem, da je Olimpija prepoznala mojo angažiranost. To je nekaj, kar za posameznika v kolektivnem športu pomeni največ – da klub prepozna delo igralca ga potem zaznamuje z dvigom dresa,” je še dejal zdaj 62-letni Hauptman in dodal, da se danes še sam sebi čudi, kako je lahko tako dolgo zdržal pri enem klubu.

“Verjetno so tu trma, zaljubljenost v košarko, šport, podpora najbližjih, kluba. Vsakič sem dal vse od sebe in verjetno je to ključ, da sem 16 sezon odigral v Olimpiji na neki visoki ravni,” je dejal.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Jeseničani gladko v finale alpske lige...Več

2

Murić po zadnji tekmi v EuroCupu: ”Težko rečem, kaj vse je bilo narobe, postalo je že smešno!” (VIDEO)...Več

3

Obetavni hrvaški organizator Cedevite Olimpije o vzornikih: “Odkar spremljam NBA je to Luka Dončić, tak košarkar se rodi enkrat na milijon let! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nekdanji dragulj Bayerna se spominja Der Klassikerja: ”Ljudje so samo zaradi te tekme kupovali sezonske vstopnice”...Več

2

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

3

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več