šport TV 1 logo
11:45
Climbing Special World of Free Sports
šport TV 2 logo
10:30
Kiel - Montpellier EHF Liga prvakov
šport TV 3 logo
10:15
Partizan - Trento Eurocup

Srečkov ognjeni krst proti Argentini

Avtor: Luka Cotič
11. 10. 2018, 11.29

V prijateljski tekmi se bosta na stadionu Princa Faisala bin Fahda v Rijadu v Savdski Arabiji srečali reprezentanci Argentine in Iraka. To bo premierni nastop nekdanjega slovenskega selektorja Srečka Katanca na klopi izbrane vrste Iraka. Na svoji prvi tekmi se bo soočil s pomlajeno velesilo.

Srečanje med Argentino in Irakom bo prvo na mednarodnem pripravljalnem turnirju v Savdski Arabiji. Organizatorji so turnir poimenovali kar SuperClasico v Savdski Arabiji, seveda zaradi dejstva, da se bosta v torek v okviru tega tekmovanja pomerili Argentina in Brazilija. Poleg omenjenih držav bo zraven tudi gostiteljica Savdska Arabija, ki jo bomo na delu videli jutri zvečer proti Braziliji. “Naš cilj je čim bolje pripraviti ekipo za naslednji Azijski pokal. Priprave obsegajo delo z ekipo in tudi s posamezniki,” je bil kratek in jedrnat Srečko Katanec, prvi zvezdnik njegove ekipe pa se tudi že veseli srečanja: “Vsi smo zelo motivirani in polni samozavesti. Veselimo se že igranja proti Argentini, ki je ena najboljših reprezentanc na svetu,” pove Atalantin Ali Adnan.

Srečko Katanec se je z Argentino že srečal v vlogi selektorja Slovenije. 7. junija leta 2014 je Argentina v La Plati pred 53.000 gledalci našo izbrano vrsto premagala z 2:0. Zadela sta Ricky Alvarez in Lionel Messi. Alejandro Sabella je bil takrat selektor Argentine, za katero je branil Sergio Romero, ki bo branil tudi danes. Začasni trener Gavčev Lionel Scaloni je namreč že določil začetno enajsterico: Romero, Bustos, Pezzella, Funes Mori, Acuña, Paredes, Meza, Vázquez, Dybala, Martínez, De Paul. “V nogometu danes nič ni lahko. Zagotovo bo proti Iraku zapleteno, a mi moramo gledati na to, da odigramo čim bolje. Fantje so se z veseljem odzvali povabilu, dobro delali na treningih, zato sem zelo zadovoljen in hvaležen,” pravi prvi mož stroke pri La Albiceleste.

Argentina proti Iraku, ob 19:55 na Šport TV 2!

Foto: Sportida.com

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več