single
[6]
138352

Srebrni odbojkarji četrti na evropski lestvici

Avtor: Blaž Magdič
4. 10. 2021, 18.48

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca na evropski lestvici prvič doslej zaseda četrto mesto. Slovenci so po osvojenem drugem mestu na minulem evropskem prvenstvu na lestvici napredovali za tri mesta in zaostajajo le še za Poljsko, Srbijo in Italijo.

Evropska odbojkarska zveza (Cev) je objavila najnovejšo lestvico, ki reprezentance razvršča glede na uvrstitev na zadnjih dveh evropskih prvenstvih 2019 in 2021, svetovnem prvenstvu 2018 in dosežke v zlati oziroma srebrni evropski ligi, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Prvo mesto si z 242 točkami delita Srbija in Poljska, slednja je s tretjim mestom na septembrskem eurovolleyju napredovala za tri mesta, Italijani (236 točk) pa so z osvojitvijo naslova evropskih prvakov pridobili eno mesto in so zdaj tretji.

Slovenska reprezentanca si je še z drugim zaporednim srebrnim odličjem na EP zagotovila velik skok v razvrstitvi. Slovenski odbojkarji so skupno zbrali 230 točk, pridobili tri mesta na lestvici in so četrta reprezentanca stare celine.

Slovenske odbojkarice so letos nastopile v srebrni evropski ligi in zasedle tretje mesto, ker se jim skozi kvalifikacije ni uspelo uvrstiti na evropsko prvenstvo, pa so izgubile tudi pet mest na lestvici, na kateri zdaj s 134 točkami zasedajo 23. mesto. Na prvem mestu so Srbkinje z 248 točkami.

Na svetovni lestvici so Slovenci na osmem mestu in imajo enako število točk kot ZDA na sedmem mestu. Vodijo Brazilci pred Poljaki in Rusi.

Pri ženskah vrh lestvice Fivb zasedajo Američanke pred Brazilkami in Kitajkami, Slovenke so 30.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Vratar Hanse ob razporejanju soigralcev pozabil na žogo, napako izkoristil napadalec...Več

2

Zlata številka spet v pravih rokah (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Werner po vrnitvi že trese mreže nasprotnikov...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več