Športna sindikata s skupno akcijo Tečem za šport

Avtor: Blaž Magdič
5. 4. 2021, 11.58

Skupaj z izvajalci športa sta Sindikat športnikov Slovenije in Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije pripravila akcijo Tečem za šport, s katero želijo izpostaviti trenutno problematiko na področju športa, negativen odnos države do športa.

“Sprejeti ukrepi povzročajo naglo poslabševanje statusnega položaja športnikov, finančnega poslovanja športnih društev in zvez ter splošen upad motoričnih sposobnosti otrok in njihovega zanimanja za šport. Navkljub številnim predlogom in pozivom civilne sfere športa je imela država do sedaj gluha ušesa tudi pri sprejemanju protikoronskih paketov,” so zapisali v sindikatu.

“Športniki se zavedamo dejstva, da je zdravje ljudi na prvem mestu in hkrati vodilo tistim, ki odločajo o ukrepih za zajezitev pandemije virusa covid-19. Slednje smo v preteklem letu vestno upoštevali in bili zgled marsikateremu državljanu … Pozvali smo vse športnike, navijače in podpornike športa, da na svojih kanalih komuniciranja delijo posnetke in fotografije aktivnosti (teka), v svojem lokalnem okolju ali v okolju športnega društva s ključnikom #tecemzasport. Ob tem smo jih seveda opozorili, da se ob izvajanju aktivnosti strogo držijo vseh trenutno predpisanih ukrepov za zajezitev pandemije virusa covid-19,” so še zapisali.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Hokejska čarovnija v režiji jeseniškega bisera (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Gajser v Italiji za las ušel grdemu padcu...Več

3

VIDEO: Nor zaključek El Clasica pripadel Realu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

FOTO: Iličić na treningu s pozlačenimi kramponi...Več

2

Tim Gajser vse bližje dokončanju svoje nove proge (VIDEO)...Več

3

“S takšnim pristopom bi še danes igrali v Ligi prvakov”...Več