single
[38]
65638

SPINT 2018: V Celju slovesno sklenili uspešno prvenstvo

Avtor: Gregor Kovačič
21. 10. 2018, 07.40

V Celju se je s finalnim delom v dvorani Zlatorog sklenilo 7. svetovno prvenstvo v namiznem tenisu za invalide. Spint 2018 je potekal med 17. in 20. oktobrom, organizirala pa sta ga Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite in Namiznoteniška zveza Slovenije. Trije Slovenci so domače SP končali po predtekmovanju.

 

Kitajska bera

Športnice so se borile za deset kompletov odličij, športniki za 11. Med dekleti se lahko s kar tremi naslov pohvali Južna Koreja (Kitajska je bila zlata dvakrat), pri članih so dve zlati osvojili Belgijci, ostali pa po eno. S 16 kolajnami je bila najbolj uspešna Kitajska. Slovenija se je predstavila s tremi debitanti na tako visoki tekmovalni ravni – Luka Trtnik, Primož Kancler in Barbara Meglič so Spint 2018 sklenili brez zmage v devetih obračunih in SP končali po bojih v predtekmovalnih skupinah.

To je bilo sploh prvo svetovno prvenstvo, kjer so delili kolajne le v posamični, ne pa tudi v ekipni konkurenci.

“Zelo smo zadovoljni z dogodkom, ki smo ga uspešno izpeljali v Celju. Presegli smo pričakovanja, predvsem pa vsem ostalim postavili visoke standarde. Vesel sem, ker je tekmovanje minilo brez poškodb. Mesto Celje nas je lepo sprejelo, težav s prevozi med Celjem, Laškim in Rimskimi Toplicami ni bilo. Vsi udeleženci so pohvalili logistiko, namestitev in urejeno dvorano Zlatorog, ki je bila povsem prilagojena in invalidom prijazen športni objekt,” je črto pod prvenstvo potegnil Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-POK in predsednik organizacijskega odbora tekmovanja.

“Takega prvenstva ne bo več,” pa je šel še korak dlje Gorazd Vecko, izjemno cenjena in spoštovana avtoriteta v svetovnem parašportu, ki je bil v Celju med drugim v vlogi direktorja tekmovanja.

“Za sabo sem pustila tri Kitajke. Presrečna sem. Nisem vedela, v kakšni formi prihajam v Celje. Šla sem iz tekme v tekmo. Do paraolimpijskih iger v Riu sem preveč spoštovala Kitajke, zdaj se mi zdi, da imajo kar tremo, ko me vidijo,” je bila dobro razpoložena srbska igralka Borislava Perić Ranković, ki je postala svetovna prvakinja v razredu SF4, na zadnji in predzadnji oviri je opravila s kitajskima predstavnicama – Ying Zhou (0:3) in Miao Zhang (1:3).

“Ni bilo lahko. Alvaro Valera je izjemen igralec. Tekma je bila zelo taktična. Drugače ga niti nisem mogel premagati. Vesel sem naslova in dobre igre, slavil sem s 3:0. Zdaj pa bi rad k zlati paraolimpijski kolajni in uspehu v Celju dodal še evropsko zlato,” je svoje načrte razkril Danec Peter Rosenmeier, ki je bil najboljši v skupini SM6. “Ni bilo lahko, čeprav se od mene pričakuje, da kar zmagujem,” pa je dejala Poljakinja Natalia Partyka, ki se je morala potruditi v boju z dansko najstnico, 18-letno Sophie Amando Walloe, za končnih 3:1.

Posebne zahvale

Ob koncu tekmovanja se je na zaključni slovesnosti predsednik ZŠIS-POK Damijan Lazar zahvalil partnerjem in posameznikom za izreden doprinos in pomoč pri izvedbi odmevnega dogodka. Zahvale so prejeli Mateja Pintar Pustovrh (ambasadorka SPINT 2018), Petra Sörling (podpredsednica Mednarodne namiznoteniške zveze), Tina Cipot (vodja korporativnega komuniciranja v Lidlu Slovenija ), Mojca Leskovar (članica uprave Thermana Laško), Marjan Hribar (predsednik NTS), Gorazd Vecko (tehnični direktor SPINT 2018) in Kensuke Tsuchiya (predsednik Toyota Adria). Piko na i zaključni prireditvi so dodali člani akrobatske skupine Dunking Devils.

 

Foto: Sportida.com

Vir: Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

2

Zadnja ekipa Alpske lige namučila Železarje, ki v Podmežakli ostajajo neporaženi (VIDEO)...Več

3

Golemac: “Pričakujemo težko tekmo, toda moramo iti na zmago!” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

2

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več

3

Théo Hernández: v bratovem imenu...Več