single
[3]
164385

Špan se vrača v Slovenijo, tokrat bo okrepil Krko

Avtor: Rene Vidmar
14. 7. 2022, 20.11

Slovenski košarkar Jan Špan je nova okrepitev novomeške Krke, je klub sporočil v izjavi za javnost. Devetindvajsetletnik je v minuli sezoni igral za grško Lariso, po treh letih v tujini pa se je vrnil v domovino, kjer bo odslej igral za zasedbo Gašperja Okorna.

“Za prihod v Krko sem se odločil predvsem zato, ker me je poklical trener Gašper Okorn in mi predstavil Krkin projekt za naslednjih nekaj let. Skupaj z upravo so si zastavili zanimive cilje in vizijo. Prav zaradi tega sem se odločil, da želim biti del te zgodbe,” je ob podpisu pogodbe dejal Špan.

Svojo športno pot je začel v Litiji, kjer je igral med letoma 2007 in 2010. Po sezoni pri Olimpiji je šel v Maribor, od tu pa v ljubljanski Slovan in nato v Portorož. Pred sedmimi leti se je prvič preizkusil v tujini in postal član estonskega kluba Rakvere Tarvas.

Po vrniti v Slovenijo je igral za Šenčur, Zlatorog Laško in dve sezoni za ljubljansko Olimpijo. V sezoni 2019/2020 je nosil dres nemškega prvoligaša Crailsheim Merlins, za tem je bil član španskega prvoligaša Gipuzkoe, v lanski sezoni se je preizkusil v grški Larisi.

Petkrat je Špan oblekel tudi dres slovenske članske reprezentance. Tri tekme je odigral v kvalifikacijah za EP 2022, dve pa v kvalifikacijah za SP 2019. V mlajših selekcijah je igral na petih evropskih prvenstvih mlajših kategorij.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več