single
[2759]
132254
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Southgate: ”Anglija mora opraviti še veliko dela, preden bo dosegla italijanske uspehe”

Avtor: Rene Vidmar
10. 7. 2021, 10.52

Angleški selektor Gareth Southgate pred finalnim obračunom z Italijo priznava, da mora Anglija opraviti še veliko dela, preden jo bomo lahko šteli za eno izmed nogometnih držav, kakršna je Italija. ''Trije levi'' se namreč le redko uvrščajo v finala velikih reprezentančnih tekmovanj. Nedeljski zaključek Eura na Wembleyu bo za Angleže šele drugo večje finale po domačem svetovnem prvenstvu, ki je potekalo sedaj že daljnega leta 1966.

”Dve leti sem jih pozorno spremljal. Roberto Mancini opravlja izvrstno delo,” je za Sky Sport Italia povedal angleški selektor. ”Vemo, kako so bili razočarani, ker se niso uvrstili na svetovno prvenstvo v Rusiji leta 2018. Italija je neverjetna nogometna država. Če sem si prav zapomnil, so do sedaj nastopili v 12 polfinalih in 10 finalih. Za nas je to nekaj nepredstavljivega,” je nekaj hvalospevov Italijanom pred nedeljskim spopadom namenil Southgate.

50-letni selektor se zaveda, da je v reprezentančnem smislu Italija daleč pred Angleži. ”Opraviti bomo morali še veliko dela, preden nas bodo lahko obravnavali kot nogometno državo, kakršna je Italija.”

Ravno v petek so ”Azzurri” praznovali 15. obletnico četrte osvojitve naslova svetovnih prvakov. To jim je uspelo na svetovnem prvenstvu leta 2006 v Nemčiji. Italijani so sicer evropsko prvenstvo osvojili zgolj enkrat, in sicer leta 1968. Neuspešni pa so bili še v finalu leta 2000 in 2012.

Anglija je na drugi strani v svojem prvem finalu evropskega prvenstva. Že od svetovnega prvenstva leta 1966, ko je finale prav tako potekalo na Wembleyu, pa ni bila v igri za noben naslov.

Anglija sicer na velikih turnirjih še nikoli ni premagala Italije. Do sedaj je namreč izgubila vsa štiri srečanja.

Foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več