pismo ikona
šport TV 1 logo
02:45
Empoli - Genoa Serie A
šport TV 2 logo
03:10
Reims - Strasbourg Ligue 1
šport TV 3 logo
03:00
Tampa Bay - Boston NHL

Šok v Tivoliju: Tomaž Vnuk odstopil, trenerju in igralcem potekle pogodbe

Avtor: Blaž Magdič
9. 5. 2019, 12.28

Tomaž Vnuk je po koncu sezone, v kateri so Ljubljančani osvojili tri lovorike - prvaka alpske lige, domači pokal in naslov državnega prvaka -, v sredo podal odstopno izjavo z mesta direktorja Hokejskega kluba Slovenske železnice Olimpija, je poročalo Delo. Ob tem so praktično vsem igralcem in trenerju Juretu Vnuku s koncem sezone potekle pogodbe.

Iz kluba so danes dopoldne uradno potrdili navedbe Dela, da je Tomaž Vnuk odstopil: “Obveščamo vas, da je direktor HK SŽ Olimpija Tomaž Vnuk iz osebnih razlogov podal odstopno izjavo z mesta direktorja HK Olimpija.”

Ob tem so posredovali še izjavo predsednika HK SŽ Olimpija Mihe Butare: “HK SŽ Olimpija je resen, stabilen in uspešen klub. V zadnji sezoni smo osvojili tri naslove, vrnili hokej v Ljubljano, presegli vse zastavljene cilje, ki bodo tudi v prihodnji sezoni visoki. V naslednjem tednu bomo imeli sejo upravnega odbora kluba, na kateri bomo opredelili nadaljnje korake in aktivnosti, o katerih vas bomo obvestili.”

Vnuk velja za enega najboljših slovenskih hokejistov obdobja po osamosvojitvi Slovenije in legendo ljubljanskega hokeja. Tudi njegov brat Jure Vnuk, s katerim sta pri Olimpiji več let igrala skupaj v napadu, je bil hokejist, kot tudi oče Rajko, ki je bil dolgoletni hokejist Olimpije in jugoslovanski reprezentant.

Po slovesu HDD Olimpija od lige Ebel in tekmovalnega zemljevida ter velikih finančnih težavah je Vnuk, ki je vodil podružnični mladinski pogon HK Olimpijo, na novo postavil temelje članskega hokeja v prestolnici.

Iz leta 2004 ustanovljenega mladinskega podružničnega kluba je zasnoval prenovljeno člansko Olimpijo, ki jo je v dveh sezonah dvignil iz pepela bankrotirane predhodnice do prestola na domači sceni in v regionalni alpski ligi, navaja Delo.

Nov zagon hokeja je leta 2017 omogočil prihod novega generalnega sponzorja, Slovenskih železnic, Vnuk je prostovoljno sestopil z mesta predsednika ter prevzel naloge (športnega) direktorja kluba z novim imenom, mesto predsednika pa je zasedel Miha Butara iz Slovenskih železnic. Projekt uživa podporo ljubljanskega župana Zorana Jankovića ter drugih manjših sponzorjev.

S prihodom novega glavnega pokrovitelja so Ljubljančani lahko zadnji dve sezoni nastopali v alpski hokejski ligi AHL.

Po navedbah Dela naj denar ne bi bil povod za odhod Vnuka, saj ima za prihodnjo sezono klub že zagotovljen proračun najmanj v višini lanskega. Kot so zapisali, pa Vnuk ni najbolj zadovoljen s položajem hokeja v Ljubljani, z odnosom Hokejske zveze Slovenije, s kadrovsko podhranjeno klubsko pisarno, v kateri je bil ob najbližjih sodelavcih tako rekoč deklica za vse.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

VIDEO: Matevž Irt in njegova Francesca...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

Prepelič dobil bitko z Realom, s starim prijateljem prihaja v Ljubljano...Več

3

Gajser v ekskluzivnem intervjuju pred navijači: Nimam besed, neverjetni so! (VIDEO)...Več