single
[4]
182230

Šok pri Olimpiji: Šivic je odstopil

Avtor: Urban Kolman
24. 1. 2023, 13.48

Pred torkovo tekmo razširjenega avstrijskega prvenstva proti Salzburgu je v tabor Olimpije udarila strela. Iz mesta trenerja je odstopil Mitja Šivic. Triinštiridesetletni trener je zmaje prevzel pred začetkom lanske sezone in jih uspešno vodil ob vrnitvi v ligo ICE. Z Ljubljančani je tako letos kot lani postal državni prvak. Proti Salzburgu bo klub vodil Matic Kralj.

Ljubljančani so letos pod vodstvom Šivica prvič nastopili tudi v hokejski ligi prvakov in drugo sezono zapored igrajo ligo ICE. A forma v njej ni primerna tisti iz prejšnjega leta, ko so zmaji redni del končali na šestem mestu in v končnici prišli do četrtfinala. Letos po šestintridesetih odigranih obračunih zasedajo šele 12. mesto, za desetim, ki omogoča kvalifikacije za končnico, zaostajajo šest točk.

Šivic je o odstopi dejal: “Dejstvo je, da smo poskušali več različnih stvari, kako se dvigniti na takšen ali drugačen način, in ocenil sem, da je trenutno moj odhod z mesta glavnega trenerja najboljši način za ekipo, da naniza boljše rezultate. Rad bi se zahvalil predsedniku kluba Mihi Butari za priložnost, za potrpežljivost in vso spodbudo, ki sem je bil deležen vse do konca. Zahvaljujem se klubu, ki mi je dal priložnost delati na takšnem nivoju, veliko stvari, ki smo jih skupaj naredili, je bilo res dobrih. Zahvaljujem se tudi vsem sodelavcem v klubu, brez katerih ne bi bilo mogoče delati.”

Predsednik Miha Butara je dodal: “Odločitev Mitje Šivica spoštujem, a mi ni vseeno. Skupaj smo nanizali velike uspehe, gradili zgodbo na dolgi rok in prepričan sem, da se naše poti še križajo. Mitji se zahvaljujem za njegovo energijo, zavzetost in vodenje ekipe.”

Šivic je pred Olimpijo dve leti vodil tudi največjega tekmeca železarje iz Jesenic. Trenersko pot je začel pri Lyonu, na čelu katerega je bil tri sezone in pol. Kot igralec je največji vtis pustil pri Olimpiji in Grenoblu. Prav tako je bil član slovenske izbrane vrste.

Foto: Sportida.com
Vir: HK SŽ Olimpija

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Hrvaški ostrostrelec z evrogolom Stuttgartu pred nosom ukradel zmago...Več

2

Bayern v hudih težavah? Umaknite se, prihaja kapetan s torpedom v nogah (VIDEO)...Več

3

VIDEO: “Ajdovski Messi” na futsal debiju dosegel gol s peto, s podplatom pa dvignil publiko na noge...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Odprta knjiga Juventusovih skrbi...Več

2

Nov vlagatelj, novi sponzorji, novi igralci, a stari cilji in želje...Več

3

Najboljši strelec lige Nova KBM Bilić: “Osebna statistika ni pomembna, če ekipa ne zmaguje”...Več