pismo ikona
šport TV 1 logo
03:15
Andorra - Burgos Španska liga
šport TV 2 logo
03:15
Spezia - Fiorentina Serie A
šport TV 3 logo
03:00
Valenciennes - Sochaux Ligue 2

Šok in strah v MXGP karavani: Jasikonis po padcu ostaja v umetni komi

Avtor: Blaž Magdič
29. 9. 2020, 10.17

Nedeljska dirka karavane MXGP v Mantovi je slovenskim ljubiteljem motokrosa prinesla kar nekaj veselja, čeprav je Tim Gajser skupno ostal brez stopničk, končal je na četrtem mestu. Se je pa aktualni svetovni prvak s to uvrstitivjo zavihtel na sam vrh skupnega seštevka svetovnega prvenstva. Zadnja dirka pa je pustila tudi velik razlog za skrb in slabo voljo.

Po enem izmed skokov je preko krmila grdo padel Arminas Jasikonis in pri tem utrpel hujšo poškodbo glave. 23-letnega voznika iz Litve je helikopter odpeljal s prizorišča Velike nagrade Lombardije, po prvih opazovanjih v bolnišnici pa so se zdravniki odločili, da bodo nesrečnika dali v umetno komo, kar je sicer običajna praksa, ko je govora o hujših poškodah glave.

Šef ekipe Husqvarne Antti Pyrhonen je za uradno stran ekipe dejal: “Situacija je zelo resna za Arminasa in zelo težavna za njegovo družino in vse člane ekipe. Z mislimi smo z njegovimi bližnjimi, vemo, da je Arminas močan fant. Držimo pesti.”

Podporo in dobre misli so družini Jasikonisa poslali tudi konkurenti v karavani MXGP, ki bodo naslednjič na progi že v sredo. Neposredni prenos Velike nagrade Mantove si lahko ogledate od 12. ure dalje na Š1.

 

Foto: Guliver/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: V Sevnici z brazilsko dvojno peto “zmešali obrambo”...Več

2

VIDEO: V Eurocupu kot na rekreaciji, v nekaj sekundah dve zgrešeni polaganji...Več

3

Cairoli na vratolomno vožnjo vzel še varnostni količek (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Prebujenje izraelskega Zorra...Več

2

Brez milosti za vratarske klubske legende ali »bussines first«...Več

3

Preskov preskok...Več