pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Fiorentina - Milan Serie A
šport TV 2 logo
00:00
Rabotnik - Metaloplastika SEHA Liga
šport TV 3 logo
01:00
Toulouse - Marseille Ligue 1

Socca World cup: Slovenija v osmini finala

Avtor: Gregor Kovačič
17. 10. 2019, 15.31

»Danes smo imeli Slovenci večje srce od Romunov,« je po remiju na svetovnem malonogometnem prvenstvu Socca World Cup 2019 z 1:1 dejal igralec Danijel Mitrović. Z International Socca Federation so včeraj namreč sporočili, da se Nemcem vzame ena točka, Romunom pa dve zaradi nespoštovanja sodnikov na njuni medsebojni tekmi. Sloveniji je tako danes za napredovanje v osmino finala zadoščal remi, kar je tudi dosegla. Strelec zadetka za naše je bil Grega Hebar, z odličnimi obrambami pa se je v vratih izkazal Anže Škrjanec. Jutri malonogometaše čaka še tekma skupine proti Madžarski, v soboto pa tekma osmina finala proti zmagovalcu skupine G (proti Kitajski ali Franciji)

Slovenska malonogometna reprezentanca se je zavedala, da mora dati na tekmi proti Romuniji vse od sebe. Napetost je malo sprostila včerajšnja odločitev disciplinske komisije International Socca Federation, da se zaradi nespoštovanja sodnikov in pritiska na njih odvzame eno točko Nemčiji ter dve Romuniji. Ta odločitev je pomenila, da se lahko Slovenija v osmino finala Socca World Cup 2019 uvrsti že z remijem, kar je tudi dosegla.

Tekma se je začela izredno napeto, brez pravih priložnosti in s pritiskom obeh ekip. Ob koncu prvega polčasa je bil rezultat 0:0. V drugem polčasu je padel prvi zadetek že v 23. minuti, ko je žogo v romunska vrata poslal Grega Hebar. V isti minuti je romunski igralec A. Cosmin prejel rumen karton in šel za dve minuti na klop. Kljub temu, da je Slovenija igrala z igralcem več, je romunski najboljši strelec N. Andrei uspel izenačiti na 1:1. Rezultat je do konca tekme ostal nespremenjen, kljub temu, da je bilo tako na eni kot drugi strani ogromno priložnosti za vodstvo.

»Tekma je bila izredno težka, Romuni so zelo dobro tehnično podkovani, vedeli pa smo, da imamo veliko večje srce kot oni in to je prevladalo. Potrebovali smo to točko za preboj v osmino finala in to smo tudi dosegli,« je dejal Danijel Mitrović. Pred tekmo se je slovenska malonogometna reprezentanca odločila, da današnjo tekmo odigra za Danijelovega sina Timoteja Mitrovića, saj danes praznuje osmi rojstni dan. S tem je Slovenija dokazala, kako veliko srce ima, saj je igrala za malega fantka, ki ponosno spremlja igro reprezentance, še bolj pa igro očeta.

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več