pismo ikona
šport TV 1 logo
01:35 V ŽIVO
New York Rangers - Pittsburgh NHL
šport TV 2 logo
03:00
Nice - Bordeaux Ligue 1
šport TV 3 logo
03:00
Western United - Western Sydney Avstralska liga

Socca World cup: Slovenija v osmini finala

Avtor: Gregor Kovačič
17. 10. 2019, 15.31

»Danes smo imeli Slovenci večje srce od Romunov,« je po remiju na svetovnem malonogometnem prvenstvu Socca World Cup 2019 z 1:1 dejal igralec Danijel Mitrović. Z International Socca Federation so včeraj namreč sporočili, da se Nemcem vzame ena točka, Romunom pa dve zaradi nespoštovanja sodnikov na njuni medsebojni tekmi. Sloveniji je tako danes za napredovanje v osmino finala zadoščal remi, kar je tudi dosegla. Strelec zadetka za naše je bil Grega Hebar, z odličnimi obrambami pa se je v vratih izkazal Anže Škrjanec. Jutri malonogometaše čaka še tekma skupine proti Madžarski, v soboto pa tekma osmina finala proti zmagovalcu skupine G (proti Kitajski ali Franciji)

Slovenska malonogometna reprezentanca se je zavedala, da mora dati na tekmi proti Romuniji vse od sebe. Napetost je malo sprostila včerajšnja odločitev disciplinske komisije International Socca Federation, da se zaradi nespoštovanja sodnikov in pritiska na njih odvzame eno točko Nemčiji ter dve Romuniji. Ta odločitev je pomenila, da se lahko Slovenija v osmino finala Socca World Cup 2019 uvrsti že z remijem, kar je tudi dosegla.

Tekma se je začela izredno napeto, brez pravih priložnosti in s pritiskom obeh ekip. Ob koncu prvega polčasa je bil rezultat 0:0. V drugem polčasu je padel prvi zadetek že v 23. minuti, ko je žogo v romunska vrata poslal Grega Hebar. V isti minuti je romunski igralec A. Cosmin prejel rumen karton in šel za dve minuti na klop. Kljub temu, da je Slovenija igrala z igralcem več, je romunski najboljši strelec N. Andrei uspel izenačiti na 1:1. Rezultat je do konca tekme ostal nespremenjen, kljub temu, da je bilo tako na eni kot drugi strani ogromno priložnosti za vodstvo.

»Tekma je bila izredno težka, Romuni so zelo dobro tehnično podkovani, vedeli pa smo, da imamo veliko večje srce kot oni in to je prevladalo. Potrebovali smo to točko za preboj v osmino finala in to smo tudi dosegli,« je dejal Danijel Mitrović. Pred tekmo se je slovenska malonogometna reprezentanca odločila, da današnjo tekmo odigra za Danijelovega sina Timoteja Mitrovića, saj danes praznuje osmi rojstni dan. S tem je Slovenija dokazala, kako veliko srce ima, saj je igrala za malega fantka, ki ponosno spremlja igro reprezentance, še bolj pa igro očeta.

Priporočamo še

1

Niko Kovač, vprašanje časti...Več

2

Izkušnje in zmagovalna miselnost...Več

3

“Jojo” z novo pogodbo med največje slovenske športne zaslužkarje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

SIMULACIJA LETA? Tako je branilec Torina želel izključiti Ronalda (video)...Več

2

VIDEO: Buffon prejel gol, kot ga še v Fifi ne boste videli...Več

3

VIDEO: Super Jojo z utekanjem in golom osmešil obrambo Napolija...Več