pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Lyon - Metz Ligue 1
šport TV 2 logo
01:00
Sassuolo - Parma Serie A
šport TV 3 logo
01:00
Marseille - Nimes Ligue 1

Snežni kontrolor prepričan v izvedbo Zlate lisice v Kranjski Gori

Avtor: Kenny Jan
8. 1. 2021, 14.23

Mednarodna smučarska zveza (Fis) uradno še ni sprejela odločitve o selitvi Zlate lisice iz Maribora v Kranjsko Goro. Je pa snežni kontrolor in tekmovalni direktor za tehnične discipline ženskega svetovnega pokala Markus Mayr po ogledu tekmovalne proge v Podkorenu izrazil prepričanje, da bodo Zlato lisico lahko izpeljali v Kranjski Gori.

Zaradi pomanjkanja snega v spodnjem delu proge tudi letos ne bo možno izvesti tradicionalnega tekmovanja za svetovni pokal alpskih smučark v Mariboru. A je želja, da bi Zlata lisica ostala v Slovenji. Mariborski organizatorji so se zato bili prisiljeni znova zanesti na rezervni načrt B.

“Žal se je uresničil scenarij, ki ni naklonjen izvedbi Zlate lisice v Mariboru. S Smučarsko zvezo Slovenije in organizacijskim komitejem pokala Vitranc pa se borimo, da bo 57. Zlata lisica ostala v Sloveniji,” je povedal generalni sekretar tekmovanja za 57. Zlato lisico Srečko Vilar.

Snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze in tekmovalni direktor za tehnične discipline ženskega svetovnega pokala Markus Mayr bi moral že v četrtek opraviti snežno kontrolo na poligonu na Mariborskem Pohorju. Na željo prirediteljev tekmovanja je prihod v Maribor odložil za 24 ur. Namesto na Mariborsko Pohorje pa se je snežni kontrolor odpravil na Gorenjsko, kjer imajo v zadnjih dneh obilico novega snega.

Mayr je bil zadovoljen z debelino snežne podlage v Podkorenu, čeprav tekmovalna proga še ni pripravljena za dve veleslalomski tekmi za svetovni pokal alpskih smučark, ki bosta namesto na Štajerskem 16. in 17. januarja na Gorenjskem.

“Lahko sporočim dobre novice. Vendar pa nas čaka še nekaj načrtovanja in veliko dela,” je bil v izteku vitranške strmine zadovoljen Mayr.

“Moramo se usesti v pisarni in pripraviti načrt izpeljave tekmovanja. Tukaj ni opaziti pomanjkanja snega, je pa na žalost snega preveč. Veliko je naravnega snega, kar pomeni, da moramo poiskati najboljšo možno rešitev, kako v enem tednu pripraviti tekmovalno progo in utrditi snežno podlago, da bo lahko omogočala izvedbo dveh veleslalomov,” je povedal predstavnik Mednarodne smučarske zveze.

“Stoodstotno sem prepričan, da je tekmovanje mogoče izpeljati. Organizacijski komite Zlate lisice s podporo Kranjske Gore lahko uresniči načrt. In mislim, da bomo konec tedna uspešni,” je dodal.

Po pregledu proge v Podkorenu, skupaj z vodjo tekmovanja Mitjo Drašičem, je Mayr še povedal: “Sneg je svež, z veliko zraka, mehek, to je odličen sneg za smučanje, toda ne za tekmovanje. Enostavno ni dovolj trdo. Zato se moramo dogovoriti, kako bodo progo v naslednjih dneh, glede na vremensko situacijo, utrdili.”

Težave s snegom postajajo stalnica tekem v Mariboru. V zadnjih desetih letih so lisičke na Pohorju manjkale na petih prireditvah, nazadnje lani, ko so smučarke še enkrat več gostovale v Kranjski Gori na progi v Podkorenu, ki sicer tradicionalno marca gosti moško tekmovanje za svetovni pokal za pokal Vitranc.

Zlato lisico so lani zelo uspešno izpeljali na vitranški strmini, celo s slovenskimi stopničkami, tretjim veleslalomskim mestom domačinke iz Podkorena Mete Hrovat. Je pa covid-19 marca zarezal v načrte organizatorjev pokala Vitranc, saj moškega tekmovanja za svetovni pokal, kljub odlični progi in pogojem, zaradi pandemije novega koronavirusa niso mogli izpeljati.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Pagliuca za ŠTV: Vesel sem, ker me je premagal Handanović...Več

2

VIDEO: Hakimi pokazal, kaj je kirurška natančnost...Več

3

Kung Fu Zlatan za ogrevanje uporabil milanskega trenerja (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jojo kot Messi, zabil s solo prodorom...Več

2

Iz Španije prepričani, da je to koš sezone (video)...Več

3

Analiza: Če bi žoga namesto v vratnico šla v gol … bi Milan bil še višje...Več