šport TV 1 logo
13:00 V ŽIVO
VN Italije, prva dirka MX2
šport TV 2 logo
13:00
Nimes - Nice Ligue 1
šport TV 3 logo
12:30
Singapur, drugi dan Svetovni pokal

Smučarsko skakalni center v Velenju prejel certifikat Fis

Avtor: Blaž Magdič
25. 5. 2019, 08.38

Športno rekreacijski zavod Rdeča dvorana Velenje, ki upravlja s Smučarsko skakalnim centrom Velenje, je prejšnji teden uspešno opravil pregled za mednarodni Fis-certifikat za skakalnico HS 75. Ta certifikat bo omogočal organizacijo tekem v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji na mednarodni ravni alpskega in celinskega pokala.

Smučarsko skakalni klub Velenje 31. maja od 17. ure dalje pripravlja tretjo tekmo v smučarskih skokih za pokal Mestne občine Velenje za dekleta in fante v kategorijah od 14 let do kategorije absolutno na skakalnicah HS 45 in HS 75.

Velenje pa bo septembra letos, ob 60-letnici mesta, v Smučarsko skakalnem centru Velenje gostilo alpski pokal v smučarskih skokih. Od 13. septembra do 15. septembra bo velenjske skakalnice preizkusilo več kot 100 smučarskih skakalk in skakalcev mednarodne ravni.

“V teh dneh pa smo prejeli tudi potrditev, da je Velenje uspešno kandidiralo za izvedbo svetovnega veteranskega prvenstva, ki ga bo Smučarsko skakalni klub Velenje pripravil septembra 2020,” so še zapisali na velenjski občini.

Velenjska občina je maja 2017 z investicijo v višini 561.000 tisoč evrov zaključila s prenovo smučarsko skakalnega centra pod Velenjskim gradom ter zagotovila dve večji skakalnici HS 75 in HS 45. V centru se nahajajo še tri manjše skakalnice v velikosti HS 22, HS 15, HS 9.

Letos bo občina izvedla tudi obnovo manjših skakalnic HS 15 in HS, kar bo zajelo obnovo naletov in močenje skakalnic, ograje in zamenjavo plastike. Vrednost naložbe znaša 35.695 evrov od tega bo Fundacija za šport prispevala 8290 evrov, ostalo pa velenjska občina.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

 

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

VIDEO: Matevž Irt in njegova Francesca...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

Prepelič dobil bitko z Realom, s starim prijateljem prihaja v Ljubljano...Več

3

Gajser v ekskluzivnem intervjuju pred navijači: Nimam besed, neverjetni so! (VIDEO)...Več