pismo ikona
šport TV 1 logo
05:00
Hellas Verona - Udinese Serie A
šport TV 2 logo
05:00
Inter - Fiorentina Serie A
šport TV 3 logo
05:00
Sampdoria - Benevento Serie A

Smučarska zveza podelila nagrade, ime novega trenerja Ilke Štuhec ostaja skrivnost

Avtor: Marko Premrl
17. 5. 2019, 11.55

Smučarska zveza Slovenije je nocoj na prireditvi Večer šampionov podelila nagrade slovenskim športnicam in športnikom, ki so v minuli sezoni razveseljevali slovenske navijače. Med zvezdami večera je bila svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec, ki kljub velikem zanimanju vseh prisotnih še ni mogla izdati imena novega trenerja.

Štuhčeva je bila na dogodku v središču pozornosti, eden od prvih vprašanj tako novinarjev kot tudi voditeljev prireditve pa je bilo, ali že ima novega trenerja. Kot je pojasnila, o imenih naslednika Gregorja Koštomaja še ne more govoriti, saj trenutno še potekajo pogovori.

“Ko se bomo dokončno vse dogovorili, bo znano vse, a časovno težko rečem, kdaj bo to,” je dejala in hudomušno dodala, da bo “njegovo ime znano pred zimo”.

Osemindvajsetletna Mariborčanka, ki je v minuli sezoni sprva uprizorila izjemno vrnitev po poškodbi kolena in uspešno ubranila naslov svetovne prvakinje v smuku, a se potem znova poškodovala in predčasno zaključila sezono, je še potrdila, da cilja na novo uspešno vrnitev v belo karavano.

“Po vsakem vračanju po poškodbi ne veš, kako si pripravljen, če se lahko toliko sprostiš, da boš dosegel najvišja mesta. Vsakič znova verjamem, da mi lahko uspe in upam, da bo tudi prihodnjo sezono tako,” je ob sprejetju nagrade SZS za izjemne dosežke v pretekli sezoni dejala Štuhčeva.

Sicer pa pravi, da gre okrevanje po načrtu, glede samih treningov pa se bo sproti odločali, kako in kaj. Je pa, kot sama pravi, njen največji tekmec čas.

Kipec bloškega smučarja za izjemne športne dosežke v pretekli sezoni so poleg Štuhčeve na dogodku prejeli še alpska smučarja Štefan Hadalin in Žan Kranjec, deskarji na snegu Tim Mastnak, Žan Košir in Rok Marguč, smučar prostega sloga Filip Flisar in telemark smučar Jure Aleš.

V smučarskih skokih so bili nagrajene in nagrajeni Ema Klinec, Urša Bogataj, Nika Križnar, Timi Zajc, Domen Prevc, Peter Prevc in obe ekipi v smučarskih skokih (ženska v sestavi Jerneja Brecl, Špela Rogelj, Nika Križnar in Urša Bogataj, ter moška, v sestavi Anže Semenič, Jernej Damjan, Domen Prevc, Peter Prevc in Timi Zajc). Nagradi za dosežke v pretekli sezoni pa sta prejeli še tekačici na smučeh Katja Višnar in Anamarija Lampič.

Na prireditvi, ki so se je udeležili tudi visoki gostje iz Mednarodne smučarske zveze (Fis), med drugim tudi dolgoletni prvi mož smučarskih skokov Walter Hofer, je predsednik SZS Enzo Smrekar podelil še plakete SZS za posebne dosežke na mladinskih svetovnih prvenstvih za sezono 2018/2019.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Kaja Eržen: V Rimu uživa, z Džekom kar “po naše”...Več

2

Pancar: Pokazal sem, da sem konkurenčen za TOP 10...Več

3

VIDEO: Ko ne veš, kaj bi … lobaš...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

2

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več

3

Nove smernice za 11-metrovke: Igralci niso pingvini!...Več