šport TV 1 logo
11:00
Zulte Waregem - Anderlecht Belgijska liga
šport TV 2 logo
11:30
Monza, 4. HP WRC
šport TV 3 logo
12:00
VN Velike Britanije, 2. dirka MXGP

Slovenski skakalci v Oslu na stopničkah

Avtor: Blaž Magdič
7. 3. 2020, 19.57

Norveška (997,4 točke) je dobila ekipno tekmo za svetovni pokal v smučarskih skokih v okviru norveške turneje Raw Air. Na sloviti skakalnici na Holmenkollnu so domačini premagali druge Nemce (960,9) in tretje Slovence (954,2), ki so v zadnjih dveh skokih ohranili prednost pred Poljaki in Japonci.

Zmago so si predvsem s konstantnimi in dolgimi skoki zagotovili domačini, ki so nad Oslom zanesljivo ugnali druge Nemce in postali četrta reprezentanca z zmago na ekipnih tekmah v tej sezoni. Prvo v Wisli so dobili Avstrijci, v Klingenthalu so bili najboljši Poljaki, zadnji dve preizkušnji v Zakopanah in Lahtiju pa so dobili Nemci.

Varovanci glavnega trenerja Gorazda Bertonclja so s tretjim mestom še tretjič zaporedoma stali na odru za zmagovalce. V Lahtiju so bili drugi, v Zakopanah pa tretji.

Najbolj se je od slovenskih predstavnikov izkazal Žiga Jelar, ki bo predstavljal vroče slovensko orožje za nedeljsko posamično tekmo. V prvi skupini je obakrat skočil zelo dobro, njegov prvi skok, ki je meril 134,5 metra, pa je bil sploh najdaljši na ekipni tekmi. Z drugim se je Poljakom, ki so takrat držali tretje mesto, približal na vsega 0,7 točke.

V drugi skupini je Timi Zajc s 122 in 126,5 metra dolgima skokoma Slovenijo znova dvignil na stopničke, 6,3 točke pred Japonsko in 9,1 točke pred Poljaki. Anže Lanišek in Peter Prevc v prvi seriji nista skočila najbolje, vtis pa sta močno popravila v drugo.

Lanišek je s 130 metrov dolgim skokom ohranil tretje mesto ter 5,3 in 5,8 točke prednosti pred Poljsko oziroma Japonsko. Prevc je v boju z Ryoyujem Kobayashijem in Dawidom Kubackim zadržal večino prednosti s 133 metrov dolgim skokom in Sloveniji prinesel mesto na odru za zmagovalce.

Obe tekmovalni seriji sta šteli tudi v seštevek norveške turneje Raw Air, na kateri po treh serijah vodi Nemec Constantin Schmid pred Norvežanom Mariusom Lindvikom. Tretji pa je Žiga Jelar, ki za vodilnim zaostaja vsega točko in pol. Razlike pa so med vodilnimi zelo majhne.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Messi se je poklonil Maradoni...Več

2

VIDEO: Rupnik znova uprizoril Messija...Več

3

VIDEO: Igralci Lazia preklinjali ob obupnem pristanku “novega” letala...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Srce, veliko kot garderobna omara...Več

2

BLOG: Mesto, kjer se otroci rojevajo z vratarskimi rokavicami...Več

3

Maldini: Sram me je bilo, ko sem videl posnetke tekem proti Maradoni...Več