single
[3583]
183608

Slovenski selektor optimističen pred obračunom z velesilo Madžarsko: Dekleta bodo šla v tekmo “na glavo”

Avtor: Klemen Verlič
9. 2. 2023, 11.20

Slovensko žensko futsal reprezentanco v četrtek v Ljutomeru čaka še druga zaporedna pripravljalna tekma proti izbrani vrsti Madžarske. Obračun pa si boste lahko ogledali na Š1!

“S pripravami sem zelo zadovoljen in jih lahko ocenim kot uspešne. Tudi novinke so se dobro vklopile. Pozitivno so presenetile s svojim pristopom in osnovno fizično pripravljenostjo. Prepričan sem, da bomo tudi na njih lahko gradili naprej,“ je pred obračunom dejal selektor Drago Adamič. Poudaril je, da so na treningih pozornost namenili predvsem obrambi. “Z več agresivnosti in postavitvijo v obrambi ne bomo v sami igri toliko odvisni od dobrega dne vratark,“ je prepričan Adamič.

Madžarska sicer velja za eno od velesil ženskega futsala. Gre za polfinalistko lanskega in gostiteljico letošnjega evropskega prvenstva. “Veselim se takšnih tekem, saj pokažejo, koliko smo napredovali in kako velik korak smo naredili proti zgornjemu domu evropskega futsala. O Madžarkah, polfinalistkah evropskega prvenstva, ne gre izgubljati besed, v Ljutomeru bomo gostili vrhunsko ekipo. Prepričan pa sem, da bodo naša dekleta “šla na glavo” v tekmo,“ je še dodal slovenski selektor.

“Čuti se precejšnje zanimanje za tekmo v Ljutomeru. Želel bi si, da bi imeli podporo s tribun. To si dekleta preprosto zaslužijo. Verjamem, da bodo naša dekleta dobila od publike dodaten impulz in bodo še nekaj več iztisnile iz sebe,“ je zaključil Adamič. Ta v prihodnje ne bo mogel več računati na kapetanko Valentino Štebih, ki bo postala mama. Kapetanski trak bo po novem nosila Sergeja Kos.

Slovenija – Madžarska ob 17.25 na Š1!

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

“Želimo ustvariti popolno sliko in tekmovati proti vsem” (VIDEO)...Več

2

Evropske kvalifikacije: Maribor izgubil prvo tekmo proti bolgarskemu pokalnemu prvaku (VIDEO)...Več

3

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več