single
[3583]
183608

Slovenski selektor optimističen pred obračunom z velesilo Madžarsko: Dekleta bodo šla v tekmo “na glavo”

Avtor: Klemen Verlič
9. 2. 2023, 11.20

Slovensko žensko futsal reprezentanco v četrtek v Ljutomeru čaka še druga zaporedna pripravljalna tekma proti izbrani vrsti Madžarske. Obračun pa si boste lahko ogledali na Š1!

“S pripravami sem zelo zadovoljen in jih lahko ocenim kot uspešne. Tudi novinke so se dobro vklopile. Pozitivno so presenetile s svojim pristopom in osnovno fizično pripravljenostjo. Prepričan sem, da bomo tudi na njih lahko gradili naprej,“ je pred obračunom dejal selektor Drago Adamič. Poudaril je, da so na treningih pozornost namenili predvsem obrambi. “Z več agresivnosti in postavitvijo v obrambi ne bomo v sami igri toliko odvisni od dobrega dne vratark,“ je prepričan Adamič.

Madžarska sicer velja za eno od velesil ženskega futsala. Gre za polfinalistko lanskega in gostiteljico letošnjega evropskega prvenstva. “Veselim se takšnih tekem, saj pokažejo, koliko smo napredovali in kako velik korak smo naredili proti zgornjemu domu evropskega futsala. O Madžarkah, polfinalistkah evropskega prvenstva, ne gre izgubljati besed, v Ljutomeru bomo gostili vrhunsko ekipo. Prepričan pa sem, da bodo naša dekleta “šla na glavo” v tekmo,“ je še dodal slovenski selektor.

“Čuti se precejšnje zanimanje za tekmo v Ljutomeru. Želel bi si, da bi imeli podporo s tribun. To si dekleta preprosto zaslužijo. Verjamem, da bodo naša dekleta dobila od publike dodaten impulz in bodo še nekaj več iztisnile iz sebe,“ je zaključil Adamič. Ta v prihodnje ne bo mogel več računati na kapetanko Valentino Štebih, ki bo postala mama. Kapetanski trak bo po novem nosila Sergeja Kos.

Slovenija – Madžarska ob 17.25 na Š1!

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Dallas s 50 točkami naskoka razbil Utah, Dončić znova do trojnega dvojčka (VIDEO)...Več

2

Najboljši podajalec lige: Presenetilo me je, 9 asistenc je res veliko! (VIDEO)...Več

3

Arnol: “Letošnja sezona je nad pričakovanji, a glavni cilj ostaja stabilnost” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Zoran Zeljkovič: Čaka nas še veliko dela (VIDEO)...Več

3

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več