šport TV 1 logo
17:00 PRVIČ
22. oddaja World of Free Sports
šport TV 2 logo
16:00
PSG - Bordeaux Ligue 1
šport TV 3 logo
15:45
Montreal - Columbus NHL

Slovenski rokometaši neposredno na SP, Celjani ne bodo igrali osmine finala

Avtor: Blaž Magdič
24. 4. 2020, 16.34

Izvršni odbor Evropske rokometne zveze (EHF) je na današnji videokonferenci sprejel vrsto pomembnih odločitev, tudi to, da so odpovedali kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2021. To pomeni, da so se na podlagi vrstnega reda z EP 2020 na SP prebili tudi Slovenci.

Ob Slovencih bodo iz Evrope na SP igrali še Nemci, Portugalci, Švedi, Avstrijci, Madžari, Francozi, Španci, Hrvati, Norvežani in Danci.

Odpovedane so tudi preostale kvalifikacije za žensko EP 2020. Kot so sporočili z EHF, bodo na EP igrale ekipe na podlagi vrstnega reda z EP 2018, in sicer Francija, Rusija, Nizozemska, Romunija, Švedska, Madžarska, Črna gora, Nemčija, Srbija, Španija, Slovenija, Poljska, Češka, Hrvaška ter gostiteljici Norveška in Danska. Žreb skupin bo 18. junija na Dunaju.

Kar pa zadeva olimpijske kvalifikacije, bodo pri moških Nemčija, Francija, Norveška, Portugalska, Slovenija in Švedska kvalifikacije igrale med 6. in 9. januarjem 2021, kar tudi sicer sovpada z reprezentančnim terminom. Podrobnosti bo EHF razkrila do žreba kvalifikacijskih skupin za EP 2022, ki bo na sporedu 16. junija.

Ženske reprezentance v olimpijskih kvalifikacijah pa bodo igrale v reprezentančnem spomladanskem terminu. Končne odločitve glede olimpijskih kvalifikacij pa so v domeni Mednarodne rokometne zveze IHF.

Na konferenci so sicer odločili, da junija zaradi pandemije novega koronavirusa ne sme biti nobene tekme. Precejšnje spremembe so doletele tudi klubska tekmovanja.

V ligi prvakov so odpovedali tekme osmine finala, tudi obračun Celja Pivovarne Laško s Kielcami, in četrtfinala ter bodo tako izpeljali le zaključni turnir 28. in 29. decembra v Kölnu. Tam bodo igrali najboljši po skupinskem delu: Barcelona Jureta Dolenca, Pariz Saint-Germain, THW Kiel Mihe Zarabca in Veszprem Dragana Gajića, Gašperja Marguča, Blaža Blagotinška in Boruta Maščkovška.

V ligi prvakinj pa so za zdaj črtali junijske četrtfinalne tekme, za katere iščejo možnost, da bi jih odigrali pred zaključnim turnirjem, ki je predviden za 5. in 6. september v Budimpešti. Če takrat ne bo mogoče izpeljati turnirja, bodo iskali možnosti oktobra. Če pa četrtfinalnih tekem ne bodo odigrali, potem bodo na zaključnem turnirju igrali najboljši iz glavnega dela tekmovanja, to so Metz, Esbjerg, Györ in Brest Ane Gros.

Pokalov EHF in challenge pa ne bodo izpeljali in so jih dokončno odpovedali.

Kar zadeva mlajše reprezentančne kategorije, bodo med drugim o usodi letošnjega moškega EP do 18 let v Sloveniji odločali na junijskem zasedanju IO.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več