single
[5]
124946

Slovenski rokometaši na četrtkovem žrebu za EP v prvem bobnu

Avtor: Kenny Jan
4. 5. 2021, 12.21

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo četrtkov žreb skupin za nastop na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem 2022, ki se bo v Budimpešti začel ob 17. uri, pričakala v prvem bobnu. V njem so poleg Slovenije še Španija, Hrvaška, Norveška, Nemčija in Portugalska.

Evropska rokometna zveza (EHF) je objavila, da bo Slovenija v prvem delu EP, ki bo med 13. in 30. januarjem prihodnje leto v Budimpešti, Debrecenu in Szegedu na Madžarskem ter Bratislavi in Košicah na Slovaškem, igrala v skupini A v Debrecenu.

To pomeni, da se poleg vseh izbranih vrst iz prvega jakostnega bobna v prvem delu tekmovanja ne more pomeriti z Madžarsko, Slovaško in Češko. Njene možne tekmice iz drugega bobna so Švedska, Rusija, Danska, Srbija in Avstrija, iz tretjega Belorusija, Islandija, Francija in Severna Makedonija, iz četrtega pa Nizozemska, Črna Gora, Ukrajina, Poljska, BiH in Litva.

EP na Madžarskem in Slovaškem bo 15. po vrsti, na njem pa bo tako kot lani na Švedskem, Norveškem in v Avstriji nastopilo 24 reprezentanc. Te bodo v prvem delu razvrščene v šest skupin s po štirimi ekipami. V drugi del tekmovanja v Budimpešti in Bratislavi se bosta uvrstili najboljši reprezentanci vsake izmed skupin prvega dela.

Slovenija bo v primeru napredovanja ostala na Madžarskem, kjer se bodo najboljšima dvema iz skupine A pridružile še najuspešnejše reprezentance iz skupin B in C. V madžarski prestolnici bodo potekali tudi kasnejši boji za najvišja mesta. Najboljši izbrani vrsti obeh skupin drugega dela se bosta uvrstili v polfinale, tretjeuvrščeni pa čaka boj za končno peto mesto.

Slovenija je doslej 12-krat nastopila na EP. Najboljša je bila na domačem prvenstvu 2004, ko je osvojila srebrno kolajno. Na lanskem EP na Švedskem, Norveškem in v Avstriji je bila četrta, na Hrvaškem 2000 je zasedla peto, v Srbiji 2012 šesto, v Švici 2006 in na Hrvaškem 2018 osmo, na Portugalskem 1994 in Norveškem 2008 deseto, v Španiji 1996 in Avstriji 2010 enajsto, na Švedskem 2002 dvanajsto, najslabši dosežek pa je iztržila na Poljskem 2016, kjer je zasedla 14. mesto.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Gajser ekskluzivno za Šport TV: ”Občutek, ko imaš svojo progo, je fenomenalen” (VIDEO)...Več

2

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

3

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Inter do naslova? Seveda, če pa so pripeljali mene”...Več

2

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več

3

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več