puščica dol ikona
Trenutno na sporedu
puščica gor ikona
06:45
Chievo - Atalanta, Nogomet - Serie A
šport TV 1 logo
07:15
Nice - Marseille, Nogomet - Ligue 1
šport TV 2 logo
07:15
Udinese - Napoli, Nogomet - Serie A
šport TV 3 logo

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo drevi igrala svojo prvo tekmo v skupinskem delu evropskega prvenstva na Hrvaškem. V zagrebški Areni ji bo na nasprotni strani stala Makedonija, tekma pa se bo pričela ob 19.30.

Veselin Vujović stavi na tradicijo

Zdesetkani izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića – zavoljo zdravstvenih problemov so se nastopu na EP morali odpovedati Jure Dolenec, Matej Gaber, Vid Poteko, David Miklavčič in Niko Medved – so v hrvaško prestolnico z vlakom pripotovali v petkovih dopoldanskih urah, v večernih pa že opravili prvi trening v največji hrvaški dvorani.

V slovenskem taboru se zavedajo, da so navkljub odsotnosti številnih nosilcev igre papirnati favoriti tega dvoboja, a tretjeuvrščena ekipa z lanskega svetovnega prvenstva v Franciji bo to morala dokazati na igrišču. Slovenija se je v zadnjih letih večkrat pomerila z Makedonijo na velikih tekmovanjih: na lanskem SP v Franciji jo je v skupinskem delu zanesljivo premagala z 29:22, pred tremi leti na SP v Katarju pa s 30:28. Edini poraz je doživela na evropskem prvenstvu pred šestimi leti v Srbiji, v tekmi za končno peto mesto je klonila s 27:28.

Na makedonskem selektorskem položaju je Hrvata Lina Červarja zamenjal eden najbolj vročih trenerjev na svetu – Španec Raul Gonzales. Pod njegovim vodstvom je skopski Vardar v minuli sezoni osvojil evropsko ligo prvakov, po koncu sezone 2017/18 pa se bo preselil v nesramno bogati francoski PSG in na trenerskem mestu zamenjal nekdanjega slovenskega selektorja Zvonimirja Serdarušića. Okostje makedonske ekipe ostaja bolj ali manj nespremenjeno, prvi zvezdnik pa je še vedno neuničljivi 37-letni Kiril Lazarov. V pripravljalnem obdobju je igrala dve tekmi in dosegla dve zmagi, najprej je premagala Saudsko Arabijo s 37:21, nato pa še Srbijo z 32:29.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja