šport TV 1 logo
14:00
27. oddaja World of Free Sports
šport TV 2 logo
12:15
Juventus - Torino Serie A
šport TV 3 logo
14:00
Darussafaka - Partizan Eurocup

Slovenski prvoligaši v sredo na testiranje

Avtor: Blaž Magdič
2. 6. 2020, 19.55

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je v ponedeljek, 1. junija, v dodatnem navodilu ekipam v državnem prvenstvu naložila obvezno testiranje na novi koronavirus. Klubi bodo testiranja opravili v sredo, so sporočili iz NZS.

Testiranje bo po besedah celjskega predstavnika za odnose z javnostmi potekalo v dveh območjih. V prvem so predstavniki klubov iz Celja, Aluminija, Maribora, Mure in Rudarja, v drugem pa predstavniki Olimpije, Tabora iz Sežane, Brava, Triglava in Domžal.

Opravljanje testiranj na novi koronavirus so potrdili tudi v taboru Olimpije, kjer so pojasnili, da bodo člani vodilnega moštva državnega prvenstva testiranja opravili v sredo ob 9. uri.

Iz vrst Aluminija so pred dnevi za STA sporočili, da sprva niso bili zadovoljni s komunikacijo z NZS, saj so bili prvotni protokoli pripravljeni brez usklajevanja s klubi, obenem pa v njih ni bilo zapisanega ničesar o testiranjih na covid-19.

Morebitne zaplete zaradi neopravljenih testiranj je NZS razblinila z dodatnimi navodili, ki so sledila objavi prvih protokolov in so bili klubom poslani v ponedeljek.

V protokolih, ki so bili klubom poslani 27. maja, so zapisane številne omejitve in priporočila za organizacijo tekem državnega prvenstva, ki bo do 22. julija, ko se bo DP predvidoma končalo, potekalo brez gledalcev.

Prvi tekmi nadaljevanja prvenstva bosta na sporedu v petek, 5. junija, ko se bosta najprej pomerila Aluminij in Mura, nato pa še Celje in Rudar.

Na lestvici s 50 točkami vodi Olimpija, ki ima pred Celjem in Aluminijem pet točk prednosti. Maribor na četrtem mestu zaostaja še dve več.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Dybala še enkrat uprizoril “Messija”...Več

2

VIDEO: Spet? De Ligt vnovič igral z roko in povzročil 11-metrovko...Več

3

Slovenska reprezentanka pri AC Milanu: Treniramo v istih pogojih kot zvezdniki (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kakšna blamaža Barce! Katalonci vodili z 2:0, tri sekunde pred koncem pa izgubili...Več

2

Oblak: Beckenbauerju sem rekel, ti samo javi pa pridem!...Več

3

Oblak madridski kralj prostih strelov (VIDEO)...Več