single
[6]
204371

Slovenski odbojkarji v Tokiu že prišli do prve zmage

Avtor: Klemen Verlič
27. 9. 2023, 11.10

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je ponoči v Tokiu odigrala pripravljalno tekmo s tamkajšnjim prvoligašem Great Bears. Slovenci so zmagali s 4:1. Tokijski klub v svojem športnem kompleksu Slovencem omogoča treniranje pred selitvijo na uradna prizorišča kvalifikacij za olimpijske igre, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Slovenci so tokijski klub na pripravah premagali s 4:1 (20, 23, -14, 18, 20). Uvodna niza je slovenska vrsta odigrala z že znano postavo, preostale tri zgolj z igralci s klopi.

Največ točk sta zbrala Nik Mujanović in Žiga Štern, oba po 16. Slovenci so zbrali 14 blokov, od tega Rok Možič štiri in Štern tri.

“Današnja tekma je bila za nas dober test po dolgi poti na Japonsko. Uigravali smo postavi. Na začetku smo bili morda malo zarjaveli, vendar smo nadaljevali dobro, tudi z igralci s klopi. Preverili smo nekaj možnosti v igri, na katere so se fantje zelo dobro odzvali,” je po tekmi dejal Matteo De Cecco, pomočnik slovenskega selektorja Gheorgheja Cretuja.

“Kljub 14-urnemu potovanju je pot minila precej hitro. V Tokio smo prispeli z direktnim letom z Dunaja. Vsi smo zdravi in dobro razpoloženi. To je najbolj pomembno,” je dejal Klemen Čebulj.

Odbojkarji se bodo v boje za prvo vstopnico na olimpijske igre podali že konec tedna. Urnik v Tokiu bo sila natrpan, saj bodo v devetih dneh odigrali sedem tekem. V skupini B se bodo v soboto, 30. septembra, ob 10. uri po lokalnem času najprej srečali s Tunizijo. Naslednji dan jih nato čaka tekma s Turčijo, po dnevu premora pa še tekmi s Finsko in Egiptom.

Po novem dnevu premora slovensko vrsto med 6. in 8. oktobrom čaka še zadnji sklop tekem proti ZDA, Japonski in Srbiji.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Podoživite večer v Stožicah, ko se je Slovenija po 24 letih znova uvrstila na Euro...Več

2

Apatič: “Maribor je že proti Muri razmišljal o Olimpiji” (VIDEO)...Več

3

Dvajsetletni vratar junak v Hali Tivoli: “Odlično se razumemo in to se vidi na ledu” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več

3

Danska premagala nerazpoložene Slovence in potrdila uvrstitev na EP (VIDEO)...Več