single
[6]
160740

Slovenski odbojkarji še drugič ugnali Bolgare

Avtor: Kenny Jan
1. 6. 2022, 20.41

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na gostovanju v Bolgariji dobila tudi drugo pripravljalno tekmo proti domači reprezentanci. Potem ko je na torkovem obračunu zmagala s 3:1, je bila danes še bolj prepričljiva, dvoboj je dobila brez izgubljenega niza s 3:0 (21, 19, 22).

Izbranci Marka Lebedewa so prva dva niza dobili po dobro odigrani končnici, v tretjem pa že zaostajali z 10:15 in 11:16, a na koncu prišli do preobrata.

V pripravljalnem obdobju je bila današnja tekma šesta peta, doslej je Slovenija odigrala že dve proti Hrvaški, dve proti Srbiji, zdaj pa še dve prti Bolgariji.

Lebedew ima na voljo 23 odbojkarjev, v Bolgarijo pa jih je odpeljal 14, podajalca Gregorja Ropreta in Gregorja Pernuša, korektorja Tončka Šterna in Mitjo Gasparinija, sprejemalce Roka Možiča, Jana Klobučarja, Žigo Šterna in Jureta Okrogliča, srednje blokerje Danijela Konciljo, Alena Pajenka, Jana Kozamernika in Saša Štalekarja ter prosta igralca Alana Košenino in Janija Kovačiča.

Po vrnitvi iz Sofije bo reprezentanca v petek v Ljubljani opravila še dva treninga, v soboto popoldan pa bo odpotovala v Brasilio, ki bo prizorišče prvega turnirja elitne lige narodov. V tej so Slovenci prvič nastopili lani in končali na četrtem mestu, na uvodnem turnirju letošnje sezone pa se bodo pomerili z ZDA, Brazilijo, Avstralijo in Kitajsko.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Gajser “osmodil” Prada po zunanji in postal kralj Indonezije...Več

2

NAPOVED TEDNA: Danes odbojka, nato pa motokros in Prva liga Telemach!...Več

3

VIDEO: Drugič zapovrstjo in osmič v sezoni donela slovenska himna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več