single
[3]
135193

Slovenski košarkarji do 16 let do uvrstitve na svetovno prvenstvo

Avtor: Klemen Verlič
22. 8. 2021, 08.30

Slovenska moška reprezentanca do 16 let je v srbskem Novem Sadu od 16. do 21. avgusta na turnirju challenger Mednarodne košarkarske zveze po sobotnem porazu v predzadnji tekmi turnirja proti Srbiji ter zmagi proti Češki uradno postala udeleženka svetovnega prvenstva do 17 let, ki bo prihodnje leto v Španiji.

To je danes na spletni strani sporočila Košarkarska zveza Slovenije.

Slovenski košarkarji so v predzadnji tekmi nastopili proti domačinu turnirja, reprezentanci Srbije. Po sila podpovprečnem začetku tekme so se Slovenci zbrali in bili v zaostanku približno desetih točk vse do zadnje četrtine, ko so izvedli zadnji juriš in imeli nekajkrat priložnost celo izenačiti ali povesti, a jim je na koncu zmanjkalo nekaj sreče in časa. Končni rezultat tekme je bil 78:73 za Srbijo.

Kljub temu, da so tudi po porazu s Srbijo Slovenci že vedeli, da so se uvrstili na svetovno prvenstvo v kategoriji U17, ki bo leta 2022 potekalo v Španiji, so se izbranci Dejana Gašparina zadnje tekme lotili nadvse resno in vrstnike iz Češke ugnali kar s 86:50.

Na tekmi proti Srbiji je strelsko izstopal Jan Vide, ki je dosegel kar 38 točk, na tekmi proti Češki, na kateri se je selektor odločil, da bo več igralnega časa ponudil določenim igralcem, ki so v preteklih tekmah igrali manj, pa se je izkazal Peter Bandelj. Dosegel je 29 točk. Omeniti velja še Blaža Tratarja, ki je na zadnji slovenski tekmi prvenstva zbral 21 skokov, od tega kar 11 v napadu.

Kljub temu da je Slovenija na turnirju v Novem Sadu osvojila drugo mesto, je bil za najkoristnejšega igralca turnirja izbran Jan Vide, ki je na celotnem tekmovanju prikazal ves svoj razkošen talent.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več