single
[4]
223577

Slovenski hokejisti v pričakovanju SP rušijo vse pred seboj

Avtor: Lamin Diallo
18. 4. 2024, 22.08

Slovenska hokejska reprezentanca je na tretji pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom divizije I (skupina B) dosegla še tretjo zmago. Potem ko je prejšnji teden dvakrat premagala Avstrijo, je danes v Bytomu zmagala še proti Poljski z 2:0 (0:0, 0:0, 2:0). Z istim tekmecem se bo na tem prizorišču pomerila še v petek.

Slovenci so tako na polovici pripravljalnih tekem pred SP še neporaženi. Prejšnji teden so Avstrijo v Ljubljani premagali s 5:2, v Beljaku pa s 6:0.

Slovenski selektor Edo Terglav je pred potjo na Poljsko naredil prvi rez v ekipi in skrajšal seznam igralcev, ki kandidirajo za nastop v Bolzanu. Zahvalil se je Žigi Urukalu, Jaki Sodji in Martinu Bohincu.

V Bytomu je danes branil Gašper Krošelj, Slovenci pa so imeli večji del tekme rahlo pobudo. A proti tekmecem, ki jih čez tri tedne čaka nastop na SP elitne skupine na Češkem, te premoči niso izkoristili, saj je David Zabolotny ustavil vse njihove poskuse. Poljaki so bili nevarni tudi ob treh številnih prednosti v prvi in drugi tretjini, vendar je tudi Krošelj svoje delo opravljal brezhibno.

Odločitev je padla na začetku zadnje tretjine. Takrat so imeli na ledu igralca manj domači, kar je v 42. minuti izkoristil Rok Tičar za vodilni zadetek. Na 2:0 pa je nato povišal Ken Ograjenšek deset minut pred koncem.

“Tekma je bila zelo težka, sploh v prvi in drugi tretjini. Nisem bil najbolj zadovoljen z našo igro, a če nismo prejeli zadetka, pomeni, da smo vseeno nekaj naredili prav,” je po tekmi za Hokejsko zvezdo Slovenije dejal Jan Drozg.

“Začetek tekme je bil zelo dober, v drugi tretjini je bilo malo preveč nervoze, delali smo preveč prekrškov. V tretji pa smo bili organizirani, kot bi morali biti, veliko več smo imeli plošček, tekmo je odločil ‘power play’. Dobra zmaga v gosteh in dobra igra v obrambi,” pa je dvoboj ocenil selektor Terglav.

Do SP, ki se bo v Bolzanu začelo 28. aprila, Slovence zdaj čakajo še tri testne tekme, vse v gosteh. Naslednja že v petek, 19. aprila spet v Bytomu, 24. in 25. aprila pa še dve proti Franciji.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več