single
[4]
134948

Slovenski hokejisti po kratkih pripravah optimistično na Norveško

Avtor: Blaž Magdič
18. 8. 2021, 17.19

Slovenske hokejiste naslednji teden čaka pomembna naloga, olimpijske kvalifikacije. Slovenci bodo lovili zadnjo vstopnico za igre 2022 v Pekingu, na kvalifikacijskem turnirju v Oslu med 26. in 29. avgustom pa bo tja vodilo le prvo mesto.

Slovenija lovi tretje igre v nizu, dvakrat je bila na podobnem turnirju že uspešna. Zagotovila si je igre v Sočiju 2014 in Pyeongchangu 2018. Zdaj bo cilj Peking 2022, tja se bodo izbranci selektorja Matjaža Kopitarja uvrstili, če zmagajo na Norveškem, kjer bodo nasprotniki Danska, Norveška in Južna Koreja.

“Reprezentanca ima obrise, a igralcev ni tukaj. Ti, ki so, so brez klubov ali pa se sezona zanje še ni začela. Ostali so s klubi in se pripravljajo na prihajajočo sezono,” je nekoliko nenavadno dogajanje na Bledu, kjer so danes na novinarski konferenci predstavili slovenski hokejisti, dejal selektor Kopitar.

Na voljo ima namreč samo peščico igralcev (Anže Kopitar, Jan Drozg, Luka Maver, Klemen Pretnar in Žiga Pavlin). Vsi drugi se pripravljajo pri svojih klubih, ekipa pa se bo v vsaj približno polni postavi zbrala šele v nedeljo, ko bo odpotovala na Norveško.

“Logistično je to kar velik zalogaj, najbolj veseli bomo, ko bomo v ponedeljek v Oslu. Upam, da bodo vsi prestali vse teste, tudi tu nas čaka kar nekaj procedure, upam, da bo vse v redu,” je reprezentančne priprave v teh koronskih časih opisal generalni sekretar zveze Dejan Kontrec.

Vloga kapetana bo spet pripadla zvezdniku iz lige NHL Anžetu Kopitarju, ki se je letos spet lahko pridružil ekipi: “Lepo je spet biti s fanti, že nekaj časa je, odkar smo bili nazadnje skupaj v Kazahstanu. lepo je biti tukaj, škoda, ker ni zbrana cela ekipa, se pa tu pripravljamo kar se da najbolje. Smo na dobri poti, da bomo pripravljeni za prvo tekmo. Upam, da bo šlo, kot smo si zadali, kako se bo odvilo, pa bomo videli.”

“Zelo dobro je, da smo se zbrali, da vsaj malo potreniramo skupaj. Na kvalifikacijah pa upam, da bomo iztržili največ, kar lahko,” pa je dejal Jan Drozg.

Selektor bo lahko pred turnirjem še analiziral vsaj Norvežane in Dance, ki bodo še igrali prijateljske tekme, Slovenija jih zaradi posebnih okoliščin ne bo imela. A Kopitar zaradi tega ne vidi težav: “Tudi če daš maksimum od sebe, napake seveda bodo. Težava je, če se ponavljajo. Pričakujem in vem, da bo to srčna ekipa, ki bo dala vse od sebe za končni cilj.”

Posebnosti priprav s skupinico igralcev pa je povzel tudi izkušeni branilec Žiga Pavlin, ki pravi, da niti ne pogrešajo klasičnih skupnih priprav: “Vsakič, ko smo bili v majhnem številu, smo bili morda celo boljši. Delamo na individualnih stvareh, ne skrbi me za pripravljenost. Glede tega ne vidim nobenega minusa. Mogoče smo edini v Evropi, ki ne potrebujemo pripravljalnih tekem, ker se tako dobro poznamo.”

Na širšem seznamu reprezentantov so sicer vratarji Gašper Krošelj, Luka Gračnar, Matija Pintarič in Žan Us, branilci Aljoša Crnovič, Kristjan Čepon, Blaž Gregorc, Miha Logar, Aleksandar Magovac, Bine Mašič, Žiga Pavlin, Matic Podlipnik, Klemen Pretnar in Nejc Stojan ter napadalci Tadej Čimžar, Jan Drozg, Žiga Jeglič, Žan Jezovšek, Luka Kalan, Gregor Koblar, Anže Kopitar, Anže Kuralt, Luka Maver, Ken Ograjenšek, Žiga Pance, Robert Sabolič, Nik Simšič, Jaka Šturm, Rok Tičar, Jan Urbas, Miha Verlič, Miha Zajc. Zaradi poškodbe je odpadel Jurij Repe. Končni seznam reprezentantov pa bo zveza sporočila v nedeljo pred odhodom v Oslo.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več