single
[4]
208421

Slovenski hokejisti izgubili uvodno srečanje pripravljalnega turnirja v Budimpešti

Avtor: Aljaž Pirnat
9. 11. 2023, 17.47

Slovenska hokejska reprezentanca je na pripravljalnem turnirju v Budimpešti izgubila uvodno tekmo proti Italiji z 0:1 (0:0, 0:0, 0:1).

Slovenija je v tradicionalnem novembrskem terminu, ki je namenjen predvsem mlajšim igralcem, tudi letos na turnir v vzhodno sosedo poslala takšno zasedbo. A tokrat ima tekmovanje, na katerem poleg današnjih tekmic sodelujeta še prirediteljica Madžarska in Ukrajina, še drug pomen. Novi selektor Edo Terglav namreč tokrat prvič ob ledu spremlja igralce, ki jih je povabil v ekipo.

Pomlajevanje ekipe je in bo rdeča nit Terglavovega selektorskega dela. Generacija, ki je v zadnjem desetletju in pol dosegla številne uspehe, se bo počasi poslovila, Terglav pa je dobil nalogo, da v sodelovanju s pomočnikom in obenem selektorjem ekipe do 20 let Mitjo Šivicem postavi temelje za naslednja leta članske vrste.

Rezultat na turnirju v Budimpešti tako ni v ospredju, Terglav je že na predstavitvi ob začetku kratkih priprav na Bledu dejal, da morajo biti pri delu s prihajajočo generacijo po eni strani potrpežljivi, po drugi pa ji ponuditi priložnost za dokazovanje.

Danes je med vratnicama ponudil priložnost Žanu Usu (na Madžarskem je še Luka Kolin). V prvih dveh tretjinah se mreži nista zatresli, nekaj več dela kot italijanski vratar Damian Clara je imel Us, Slovenci pa niso izkoristili niti priložnosti z igralcem več, dve so imeli tudi sredi druge tretjine.

Na začetku zadnjega dela je padel prvi gol, ki je nazadnje tudi odločil tekmo. Usa je premagal Pascal Brunner. Slovenci so ob koncu sicer kljub kaznovanemu Binetu Mašiču poskusili do izenačenja priti še brez vratarja, a se izid ni več spremenil.

Terglav je za prvo akcijo v vlogi selektorja v Budimpešto povabil poleg vratarjev Usa in Kolina še branilce Aljošo Crnovića, Kristjana Čepona, Jana Čosića, Nejca Stojana, Bineta Mašiča, Nika Širovnika in Žigo Urukala ter napadalce Martina Bohinca, Žana Jezovška, Erika Svetino, Marcela Mahkovca, Roka Kapla, Žigo Mehleta, Jureta Povšeta, Nika Simšiča, Jako Sodjo, Jako Šturma, Roka Macuha, Luko Mavra, Blaža Tomaževiča, Matica Töröka in Miho Zajca.

Slovenija se bo v Budimpešti v petek ob 15. uri pomerila z Ukrajino, v soboto pa jo čaka še dvoboj z domačini Madžari ob 17. uri.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Dallas s 50 točkami naskoka razbil Utah, Dončić znova do trojnega dvojčka (VIDEO)...Več

2

Najboljši podajalec lige: Presenetilo me je, 9 asistenc je res veliko! (VIDEO)...Več

3

Arnol: “Letošnja sezona je nad pričakovanji, a glavni cilj ostaja stabilnost” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Zoran Zeljkovič: Čaka nas še veliko dela (VIDEO)...Več

3

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več