single
[38]
176153

Slovenski curling reprezentanci ta konec tedna na evropskem prvenstvu

Avtor: Klemen Verlič
16. 11. 2022, 08.55

V soboto, 19. novembra se v Östersundu na Švedskem prične Evropsko prvenstvo v curlingu elitne skupine A in skupine B, v kateri nastopata tudi slovenska moška in ženska reprezentanca. Obe se bosta tudi letos borili za utrditev mesta v drugi najmočnejši jakostni skupini v Evropi.

Slovenijo v ženski konkurenci letos zastopajo Ajda Zavrtanik Drglin (vodja), Maruša Gorišek, Nadja Pipan in Liza Gregori ter Frederic Rouge kot trener. Gre za izkušeno ekipo, ki je, sicer v nekoliko drugačni postavi, Slovenijo na mednarodnih tekmovanjih zastopala že večkrat. Cilj je ponoviti lanski uspeh in obstati v skupini B. Slovenke se bodo pomerile z Avstrijo, Slovaško, Litvo, Španijo, Belgijo, Anglijo, Finsko, Estonijo in Češko.

Za Slovenijo letos v moški konkurenci igrajo Štefan Sever (vodja), Marko Harb, Simon Langus, Žiga Babič, Martin Razinger in Grega Arh kot trener. Tudi moška reprezentanca je sestavljena iz izkušenih igralcev curlinga, čeprav gre za prvo mednarodno prvenstvo v tej postavi. Na prvenstvu (skupina B) nastopa 16 ekip, ki so razdeljene v dve skupini. Slovenci bodo igrali proti: Avstriji, Belgiji, Franciji, Madžarski, Latviji, Nizozemski in Portugalski. Tekme rednega dela potekajo do četrtka, 24. novembra, nato pa sledijo izločilni boji s finalnimi tekmami v soboto, 26. novembra.

Istočasno bo v Östersundu potekalo tudi evropsko prvenstvo elitne skupine A, kjer nastopajo najboljše reprezentance v Evropi in na svetu. Med favorite za kolajne se uvrščajo Švedska, Švica, Škotska, Norveška, v ženski konkurenci tudi Nemčija, v moški pa Italija. Ekipe se ne borijo le za najvišja mesta, pač pa tudi za nastop na svetovnem prvenstvu, kamor se uvrsti najboljših osem ekip.

Foto, vir: Curling zveza Slovenije

Zadnje video vsebine

1

Urukalo: “Za takšne predstave nas najbolj motivira domača publika!” (VIDEO)...Več

2

Nukić: Igrati v takšnih pogojih je za nogometaše nevarno...Več

3

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Milanski Inter Šešku preprečil, da bi spoznal Dončića...Več

2

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

3

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več