single
[5]
176452

Slovenske rokometašice v boj za svetovno prvenstvo z Italijankami

Avtor: Klemen Verlič
19. 11. 2022, 18.54

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na današnjem žrebu v Ljubljani dobila kvalifikacijsko tekmico za nastop na svetovnem prvenstvu na Norveškem, Danskem in Švedskem 2023. Pomerila se bo z Italijo. Prva tekma bo 7. ali 8. v gosteh, povratna pa 11. ali 12. aprila prihodnje leto v Sloveniji.

Slovenija je današnji žreb v medijskem središču v dvorani Stožice pričakala v močnejšem jakostnem bobnu, poleg nje pa so v njem bile še Hrvaška, Španija, Nemčija, Madžarska, Severna Makedonija, Poljska, Romunija, Srbija in Švica.

Možne tekmice slovenske izbrane vrste za mundial, ki bo med 30. novembrom in 17. decembrom prihodnje leto v Skandinaviji, so bile Češka, Avstrija, Slovaška, Islandija, Turčija, Portugalska, Grčija, Italija in Kosovo.

Igra kroglic je Sloveniji namenila zahodno sosedo, drugi pari pa so: Turčija – Srbija, Romunija – Portugalska, Islandija – Madžarska, Poljska – Kosovo, Nemčija – Grčija, Švica – Češka, Avstrija – Španija, Severna Makedonija – Ukrajina in Slovaška – Hrvaška.

Od evropskih izbranih vrst sta se na svetovno prvenstvo z letošnjega zaključnega turnirja stare celine v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji, ki se bo v nedeljo končalo v Ljubljani s finalno tekmo med Dansko in Norveško, uvrstile Francija, Nizozemska in Črna gora ter vse tri gostiteljice tekmovanja – Norveška, Švedska in Danska.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Ajax pod novim trenerjem do prve zmage po oktobru...Več

2

Zvin gležnja je pozabljen: Nova vesoljska predstava Dončića (VIDEO)...Več

3

Srečo bo Cedeviti Olimpiji s stropa Stožic prinašal upokojeni dres Dušana Hauptmana (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Grabić o slabšem jesenskem delu: “Vsebinsko smo bili zadovoljni, rezultatsko ne. Moramo biti potrpežljivi.”...Več

2

Rožman pred nadaljevanjem sezone: “Prepričan sem, da bomo spomladi imeli kaj za pokazati!”...Več

3

Dejstva o regionalnem tekmovanju SEHA, ki jih morate poznati...Več