single
[5]
176452

Slovenske rokometašice v boj za svetovno prvenstvo z Italijankami

Avtor: Klemen Verlič
19. 11. 2022, 18.54

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na današnjem žrebu v Ljubljani dobila kvalifikacijsko tekmico za nastop na svetovnem prvenstvu na Norveškem, Danskem in Švedskem 2023. Pomerila se bo z Italijo. Prva tekma bo 7. ali 8. v gosteh, povratna pa 11. ali 12. aprila prihodnje leto v Sloveniji.

Slovenija je današnji žreb v medijskem središču v dvorani Stožice pričakala v močnejšem jakostnem bobnu, poleg nje pa so v njem bile še Hrvaška, Španija, Nemčija, Madžarska, Severna Makedonija, Poljska, Romunija, Srbija in Švica.

Možne tekmice slovenske izbrane vrste za mundial, ki bo med 30. novembrom in 17. decembrom prihodnje leto v Skandinaviji, so bile Češka, Avstrija, Slovaška, Islandija, Turčija, Portugalska, Grčija, Italija in Kosovo.

Igra kroglic je Sloveniji namenila zahodno sosedo, drugi pari pa so: Turčija – Srbija, Romunija – Portugalska, Islandija – Madžarska, Poljska – Kosovo, Nemčija – Grčija, Švica – Češka, Avstrija – Španija, Severna Makedonija – Ukrajina in Slovaška – Hrvaška.

Od evropskih izbranih vrst sta se na svetovno prvenstvo z letošnjega zaključnega turnirja stare celine v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji, ki se bo v nedeljo končalo v Ljubljani s finalno tekmo med Dansko in Norveško, uvrstile Francija, Nizozemska in Črna gora ter vse tri gostiteljice tekmovanja – Norveška, Švedska in Danska.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Urukalo: “Za takšne predstave nas najbolj motivira domača publika!” (VIDEO)...Več

2

Nukić: Igrati v takšnih pogojih je za nogometaše nevarno...Več

3

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Milanski Inter Šešku preprečil, da bi spoznal Dončića...Več

2

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

3

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več