single
[5]
223263

Slovenske rokometašice po zgodovinski uvrstitvi na OI pristale doma

Avtor: Aljaž Pirnat
15. 4. 2024, 16.00

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je po nedeljski uvrstitvi na olimpijske igre danes ob 13. uri pristala na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Kot so slovenske rokometašice izpostavile ob prihodu v domovino, se uspeha najbolj še ne zavedajo, a so presrečne, da so spisale zgodovino.

Slovenske rokometašice so v nedeljo v zadnji, tretji tekmi kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah, ki bodo letos poleti v Parizu, v Neu-Ulmu premagale Črno goro s 30:26 in si z odločilno zmago zadnji dan olimpijskih kvalifikacijskih priigrale premierno vstopnico za OI.

“Neverjetni občutki. Mislim, da šele zdaj prihaja za nami vse skupaj. Tudi tale sprejem tukaj, ko vidiš svoje najbližje, je nekaj najlepšega. Res neopisljivi občutki. To so sanje vsakega športnika. Nekoč si kaj takega nismo upale niti sanjati. Zelo sem ponosna na celo reprezentanco,” je ob prihodu v domovino dejala kapetanka slovenske reprezentance Ana Gros.

“Ne zavedamo se še, da gremo res na olimpijske igre. Uspeh je rezultat dobrega in načrtnega dela. Zgradile smo pravi ekipni duh in zdaj lahko uživamo v tem dosežku. Naša energija na igrišču je bila ključna za uspeh,” je povedala Maja Vojnovič.

“Še vedno smo polne emocij in upam, da bo ta občutek zadovoljstva trajal čim dlje. Julija začnemo priprave, nato pa bomo skušale na OI igrati na polno in uživati z nasmehom na obrazu, saj smo si to zaslužile,” jo je dopolnila vratarska kolegica Amra Pandžić.

Slovenske rokometašice so lov na olimpijske igre začele s porazom proti gostiteljici Nemčiji s 25:31. V soboto so na drugem preizkusu proti Paragvaju pokazale povsem drugačen obraz in visoko nadigrale južnoameriške tekmice. To so prenesle tudi na odločilno nedeljsko tekmo s Črno goro, kar jim je prineslo prvi nastop na OI. Slovenke so s tem uspehom postale tudi prva ženska ekipa, ki bo nastopila na igrah.

“Mislim, da se še ne zavedamo veličini rezultata, čeprav je za nami vesela noč praznovanja. Zgodovinsko uvrstitev bomo dojele šele čez nekaj dni, ko se vrnemo na delovno temperaturo. Noro je pomisliti, da smo prva slovenska ženska ekipa na olimpijskih igrah,” je dejala Nataša Ljepoja.

“Uresničile smo naše sanje in cilj, ki je bil še pred kratkih zelo oddaljen. To je res velik korak za slovenski rokomet, še posebej pa ženski. Privilegij je biti del zgodbe, ki verjamem, da še ni končana,” pa je dodala Valentina Klemenčič.

Izbranke črnogorskega stratega na slovenski klopi Dragana Adžića so se tako pridružile moški reprezentanci, ki si je OI zagotovila marca, tako da bo Slovenija v Parizu zastopana z obema ekipama. Zanimivo, da je bila prav moška rokometna reprezentanca tudi prva ekipa, ki je nastopila na poletnih olimpijskih igrah.

“To je super reklama za rokomet. Upam, da se bo še več mladine in otrok vpisalo v rokomet in spoznalo ta lep šport. Da vidijo, da tudi v Sloveniji imamo prihodnost v rokometu, tako ženske kot moški,” je zaključila kapetanka Gros.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več