pismo ikona
šport TV 1 logo
05:00
Nimes - Marseille Ligue 1
šport TV 2 logo
05:00
Genoa - Lazio Serie A
šport TV 3 logo
05:00
Cedevita Olimpija - Krka Liga Nova KBM

Slovenske rokometašice dobile nasprotnice na SP

Avtor: Blaž Magdič
21. 6. 2019, 10.48

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na današnjem žrebu v Tokiu dobila tekmice na letošnjem svetovnem prvenstvu, ki bo med 30. novembrom in 15. decembrom na Japonskem. Slovenija bo v prvem delu tekmovanja nastopila v skupini A, v njej so še Nizozemska, Norveška, Srbija, Angola in Kuba.

Slovenski selektor Uroš Bregar je današnji dogodek v deželi vzhajajočega sonca spremljal na Zrečah, kjer se trenutno pripravlja slovenska kadetska izbrana vrsta. Po žrebu ni bil najbolj zadovoljen, njegove varovanke, ki bodo konec tega leta četrtič zaporedoma nastopile na velikem tekmovanju – pred tem so dvakrat igrale na evropskem prvenstvu na Švedskem 2016 in v Franciji 2018 ter na svetovnem prvenstvu v Nemčiji 2017 – so dobile izjemno zahtevne in kakovostne tekmice.

“Od štirih najboljših reprezentanc na svetu smo dobili Nizozemsko in Norveško, tako da bomo nastopili v eni najtežjih skupin. Iz kakovostno izenačenega tretjega bobna nas čaka Srbija, iz petega pa smo dobili Angolo. Slednja je naša stara znanka in reprezentanca, ki goji hiter in agilen rokomet ter lahko pomeša štrene v naši skupini,” je uvodoma dejal Bregar.

“Na svetovnih prvenstvih ni več lahkih tekmic, čaka nas težko delo. Želim si, da bi se ognili poškodbam in na japonskem turnirju nastopili v polni zasedbi. Upam, da bomo nadaljevali z našo tradicijo in na velikem turnirju znova presenetili eno veliko rokometno ime. A to bo čedalje težje, v zadnjih letih smo namreč stalnica na evropskih in svetovnih prvenstvih, najboljše reprezentance pa nam zavoljo tega namenjajo vse več pozornosti in se temeljito pripravljajo na dvoboje z nami,” je dodal Bregar.

Slovenke so v nedavnih kvalifikacijah izločile tekmice iz Severne Makedonije. Na prvi tekmi v Skopju so zmagale s 33:30, na povratni v Celju pa z 38:27 ter se šestič prebile na svetovno prvenstvo.

Na dosedanjih mundialih so bile najboljše na Hrvaškem 2003, ko so zasedle osmo mesto. V Italiji 2001 so osvojile deveto, v Rusiji 2005 in Nemčiji 2017 14., na premiernem nastopu v Nemčiji 1997 pa 18. mesto.

Skupina A: Nizozemska, Norveška, Srbija, Slovenija, Angola in Kuba;
Skupina B: Francija, Danska, Nemčija, Koreja, Brazilija in Avstralija;
Skupina C: Romunija, Madžarska, Črna gora, Španija, Senegal in Kazahstan;
Skupina D: Rusija, Švedska, Japonska, Kitajska, Argentina in Kongo.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

Pavlin odkrito: V reprezentanci pogrešam srčnost in žar, za grb je treba dati vse! (VIDEO)...Več

2

Najboljši motokrosist sveta pokazal zmagovalni spomin iz otroštva (FOTO)...Več

3

Neymar podlegel provokacijam in drugič v Franciji pordečel (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Hrvaški Messijev naslednik žogo poslal … v kuhinjo!...Več

2

VIDEO: Zimzeleni Šterbik pri 40 letih uprizoril vratarsko predstavo za anale...Več

3

Prekršek ali ne? Situacija, ki deli hrvaško športno javnost (VIDEO)...Več