single
[6]
202246

Slovenske odbojkarice začele priprave na olimpijske kvalifikacije

Avtor: Aljaž Pirnat
4. 9. 2023, 15.55

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je začela priprave na kvalifikacije za olimpijske igre v Parizu, ki jih bo med 16. in 24. septembrom gostil poljski Lodž. Slovenke, ki se bodo v boj za nastop na olimpijskem turnirju podale prvič, bodo glavnino treningov opravile v Raveni.

Slovenske odbojkarice so reprezentančno sezono odprle z nastopom na evropskem prvenstvu, na katerem so odigrale pet tekem in v težki skupini A v Gentu v boju s Poljsko, Srbijo, Belgijo, Madžarsko in Ukrajino vknjižile eno zmago ter tekmovanje končale na 20. mestu.

Po vrnitvi v domovino je selektor Marco Bonitta odbojkaricam namenil deset prostih dni, izbrana vrsta pa se je zdaj znova zbrala na pripravah, tokrat v Raveni, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Pred odhodom v Italijo je pomočnik selektorja Andrej Flajs povedal: “Na evropskem prvenstvu smo si želeli ostati dva, tri dni dlje, tako da nas je ta malce daljši premor nekoliko presenetil. Verjamem, da so se dekleta spočila, da so opravila individualno delo v fitnesu in s tem, ko se se pridružila svojim klubom, ohranila formo. Zdaj so na vrsti desetdnevne priprave v Raveni, kjer se bomo pripravili na olimpijske kvalifikacije.”

V boj za nastop na OI 2024 se bodo Slovenke podale v skupini C, skupaj s favoriziranimi Poljsko, Italijo in ZDA, z vse boljšo Nemčijo ter s Tajsko, Kolumbijo in Južno Korejo. Na olimpijski turnir se bosta uvrstili dve najboljši izbrani vrsti.

V Lodž bo slovenska ekipa odpotovala 14. septembra, prvi obračun proti Poljski pa bo odigrala 16. septembra.

Slovenski selektor Bonitta je v Raveni zbral 14 odbojkaric. V primerjavi z EP je sprememba le ena. Reprezentanci se je spet priključila srednja blokerka Naja Kukman, medtem ko bo sprejemalka Naja Boisa treninge nadaljevala v klubskem okolju.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

2

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

3

Gajser s popolno dirko do zmage na VN Velike Britanije (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več