šport TV 1 logo
08:45
Madrid World Athletics Indoor Tour
šport TV 2 logo
10:30
Dinamo - Inter Hrvaška liga
šport TV 3 logo
09:40
Italija - Škotska Pokal šestih narodov

Slovenske odbojkarice v sproščen boj z Nemkami

Avtor: Marko Premrl
1. 9. 2019, 10.09

Slovenske odbojkarice se bodo danes v osmini finala evropskega prvenstva v Lodžu pomerile z Nemkami. Strokovnjaki v večini menijo, da bo to njihov zadnji nastop na prvenstvu, v slovenskem taboru Nemkam priznavajo status favoritinj, toda predati se vnaprej ne mislijo.

Poskrbeti želijo za nov zgodovinski dosežek, saj se do zdaj med najboljših osem ekip Evrope še nikoli niso uvrstile.

Proti odlični ekipi Nemčije, ki je v skupini D v Bratislavi zasedla prvo mesto, bila boljša tudi od favorizirane Rusije, bodo varovanke Alessandro Chiappinija lahko povsem sproščene. Z uvrstitvijo v osmino finala so že izpolnile cilj, v nadaljevanju prvenstva nimajo več česa izgubiti. Nemčije sicer še nikoli niso premagale, a vse je enkrat prvič. S svojimi igrami na Poljskem so dokazale, da se na trenutke lahko kosajo z vsako reprezentanco, potrebujejo le več konstantnosti, manj nihanj, predvsem kar se tiče sprejema začetnih udarcev.

Njihova prednost bo dvorana, ki so jo v minulem tednu povsem spoznale. Imele so tudi nekaj več počitka, saj so se morale tekmice seliti iz Bratislave, kjer je dvorana precej manjša.

“Lahko rečemo, da bomo imele prednost domačega igrišča. Tudi Nemke so mlada ekipa, tako da zagotovo imajo svoje pomanjkljivosti. Te bomo poskušale izkoristiti,” napoveduje slovenska sprejemalka Lana Ščuka, ki je imela veliko zaslug, da je Slovenija v sredo premagala Ukrajino in si drugič v zgodovini zagotovila nastop med najboljšimi 16 reprezentancami Evrope.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Dragi Kobe...Več

2

Otok greha, ki se mu ne more upreti niti nogometni svet...Več

3

Pokal šestih narodov pred vrati...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenski vratar s “hokejsko podajo” premagal Rangerse in podaril Celticu naslov...Več

2

VIDEO: Afriški Spiderman vratar postal spletni hit...Več

3

VIDEO: Lesjaku uspela ena najbolj zabavnih obramb v karieri...Več