single
[6]
225980

Slovenske odbojkarice odpirajo zlato ligo proti Estoniji

Avtor: Blaž Magdič
16. 5. 2024, 21.03

Slovenske odbojkarice v petek ob 17. uri v Tallinnu čaka prvi dvoboj na turnirju za zlato evropsko ligo z domačinkami. Pred prvim dvobojem je selektor Alessandro Orefice prepričan o dobri pripravljenosti svojih varovank.

“Menim, da je za nami dobro pripravljalno obdobje. Na začetku nam je manjkalo kar nekaj igralk, zato je bilo treninge malce težko načrtovati, a menim, da smo se dobro znašli. Vsi v strokovnem štabu so opravili dobro delo. Mislim, da tudi med igralkami vlada dobro vzdušje. Odigrali smo dve dobri prijateljski tekmi proti Hrvaticam, na katerih smo dobili številne odgovore,” je za Odbojkarsko zvezo Slovenije dejal Alessandro Orefice.

Dotaknil se je tudi jutrišnjih tekmic, pri katerih je bil Orefice še nedolgo nazaj selektor. “Ekipa Estonije se ni veliko spremenila. Imajo le eno novo srednjo blokerko. Vem, katere so njihove šibke in močne točke. Prepričan sem, da jih lahko z našim načinom igre premagamo,” je dejal Orefice.

Oreficeve besede je potrdila tudi podajalka Sara Najdič. “Igralke, ki smo se zbrale, smo zelo motivirane. Vsakemu treningu se skušamo maksimalno posvetiti. Upam, da bodo rezultati vidni že na tem turnirju, zato se nadejam, da bomo dosegle dve zmagi,” je dejala Najdič. Ob tem je pozitivno ocenila dejstvo, da zdajšnji selektor dobro pozna svoje nekdanje varovanke, in dodala, da bo skupaj s soigralkami morala tekmice spravljati v težave s servisom in najti igro, ki ji Estonke ne bodo kos.

Po Estonkah se bodo Slovenke v soboto pomerile še z Ukrajinkami. Slovenske odbojkarice v omenjenem tekmovanju naslednji konec tedna čaka turnir v Mariboru, kjer bodo njihove tekmice Španke in Čehinje. V začetku junija pa bodo igrale na Slovaškem, kjer se bodo pomerile z domačinkami in Švedinjami.

Slovensko reprezentanco za zlato evropsko ligo sicer sestavljajo naslednje igralke: Sara Najdič, Žana Ivana Halužan Sagadin, Nika Markovič, Nina Svetina, Saša Planinšec, Mirta Velikonja Grbac, Ajda Gornjec Hodnik, Lorena Lorber Fijok, Žana Zdovc Sporer, Anja Mazej in Tara Filipič.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Euro se sploh še ni začel, Nemec s potezo na treningu navijače že spravil v ekstazo (VIDEO)...Več

2

Novi trener Zmajev za Šport TV: Proračun je pomemben faktor, ni pa odločilen (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Slovenska reprezentanca na poti v Nemčijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

2

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več

3

Bundesliga strelski raj za napadalce...Več